11 tips om dit jaar in Wijchen tóch Carnaval te vieren

Klets bij Ann - Café Anneke - Wijchen=

11 tips om dit jaar in Wijchen tóch Carnaval te vieren

05-02-2021

1. Sterrebosch (12 t/m 15 feb.)

Denk je aan Carnaval in Wijchen, dan denk je toch snel aan Sterrebosch. Want wie heeft hier nu geen carnaval gevierd? De bekende DJ’s, zoals DJ Ronnie, staan ook dit jaar weer voor je klaar! Drie dagen lang is het feest d.m.v. een livestream met feestmuziek, optredens van artiesten, een kindermiddag en een hysterische muziekbingo! Dus thuis voor de buis, met wellicht een lekkere borrelbox, kom je toch in de stemming! De livestream vindt plaats op 12 t/m 15 feb. Voor meer informatie ga naar www.Sterrebosch.nl.

DJ Ronnie tijdens Carnaval - Wijchen=

2. Kinderspeurtocht centrum (13 feb. t/m 27 feb.)

Nu er dit jaar geen kinderoptocht georganiseerd mag worden, hebben de Blauwkoppen hun (blauwe) koppen bij elkaar gestoken en een kinderspeurtocht georganiseerd in het centrum van Wijchen.

Het verhaal: Carnaval 2021 ’t Joar van de Verloren steken…

Vorig jaar heeft de Raad van Elf vééls te vééls gehost. Ze hebben in Grote Polonaise door het Dorp gelopen. Tijdens deze Polonaise zijn ze hun steken verloren. Help jij onze detective om de steken terug te vinden? Op de website en facebookpagina van de Blauwkoppen vind je binnenkort meer informatie.

Carnaval Sterrebosch 2021 - Wijchen=

3. Geef je huis kleur met de Wijchense carnavalsvlag!

Als je een écht carnavalshart hebt dan versier je uiteraard je huis met ballonnen, serpentines, maskers, vlaggen en wat je nog meer kunt bedenken. Wil je een échte Wijchense carnavalsvlag? Deze is te bestellen voor €25,- via clubvan111@urnerijk.nl.

4. ‘Klets bij Ann’

Degene die jaarlijks met Carnaval bij Café Anneke komen kennen het concept ‘Klets bij Ann’ wel. De vrijdag van het carnavalsweekend kan iedereen hier terecht voor een carnavalsmedaille. Dit jaar zou de 11e editie zijn en dus een hele speciale editie….. En dit gaat het ook worden. Want dit keer is ‘Klets bij Ann’ op zondag (i.p.v. vrijdag) en het vindt voor het eerst online plaats. De medailles en lekkere borrelboxen zijn ook te bestellen. Voor meer informatie ga naar https://www.facebook.com/CafeAnneke

5. Zet een carnavalshit op

Ze flikken het weer! De Gebroeders Rossig hebben weer een kneiter van een carnavalshit gemaakt! ‘Hey Tina!’ Bekijk de clip op YouTube. Enne kennen we die supermarkt niet ergens van…?

6. Nieuwe carnavalsoutfit

Past je carnavalsoutfit niet meer i.v.m. de coronakilo’s? Of zijn de kids eruit gegroeid? Gelukkig bezorgen lokale winkels, zoals Intertoys, HEMA en de blokker in de gemeente Wijchen en kan er vanaf 10 februari op afspraak afgehaald worden (wel vooraf even bestellen).

7. De Facebook Callenge

Misschien heb jij ‘m al voorbij zien komen de Carnaval Facebook Challenge? Waarbij je bericht post van jezelf en je vrienden in een carnavalsoutfit. Vergeet vooral je vrienden niet te taggen. Doe je dit niet, dan kun je volgend jaar met Carnaval een rondje geven.

Verkleij Kaas- en noten met Carnaval 2021 - Wijchen=

8. Bezoek Verkleij

Bij Paul Verkleij hebben ze zelf de slingers maar opgehangen. Een jaar zonder carnaval zit er bij Paul niet in, uiteraard heeft hij ook voor een leuk muziekje gezorgd.

9. Wijchense Worstenbroodjes

Hopelijk heb je ze al besteld, want helaas zijn ze niet meer te bestellen. Maar te leuk om niet te benoemen… het nieuwe initiatief van o.a. Stichting Andere KoeK de ‘Wijchense Worstenbroodjes’. Bedacht door Wijchenaren, gemaakt door vrijwilligers en de opbrengst gaat geheel naar het goede doel.

10. Total Loss Weekendmix Polonaise Special!

Deze Wijchense toppers kunnen we in deze lijst natuurlijk niet overslaan… ‘De Feestpolitie’! Check op zaterdag 13 februari de Total Loss Weekendmix Polonaise Special. Een super vette Carnavals-stream met meer dan 25 artiesten zoals Snollebollekes, Gebroeders Ko, Vieze Jack en Wilbert Pigmans en tussen de meezingers door kan je lekker gas geven met de Energy Boost van Red Bull met de leukste DJ’s. De stream is op zaterdag 13 februari vanaf 15.00 te bekijken via het YouTube-kanaal van Berk Music.

11. Vier Valentijnsdag!

Niet helemaal een carnavalstip, maar dit jaar kun je punten scoren bij je geliefde! Want nu je op zondagmiddag 14 februari niet – onder het genot van een biertje – naar de optocht kunt kijken. Heb je dit jaar voldoende tijd om je geliefde (nuchter) de liefde te verklaren en in de watten te leggen. En wat wil je nu liever…? In de kou staan wachtend op een stel praalwagens of gezellig naast je geliefde warm en cozy op de bank ;-).

Binnenkort op onze website een blog met Valentijntips!