6 Wijchense tips voor een gezellige tijd tijdens de avondlockdown

Kerstmis foto gemaakt door user15285612 - nl.freepik.com

6 Wijchense tips voor een gezellige tijd tijdens de avondlockdown

30-11-2021

I.v.m. de coronamaatregelen is er helaas na 17.00 uur niet veel meer te beleven in Gemeente Wijchen. Maar niet getreurd, onze ondernemers zijn creatief genoeg, om er op een veilige manier toch wat van te maken!

1. ‘De Leurse drive’ is weer open!

Mac Donalds eat your heart out! Want ‘De Leurse Drive’ is sowieso de drive-in met de meest luxe hamburgers van Nederland én dan ook nog eens in zo’n pittoresk dorpje als Leur. Wat wil een mens nog meer?! Hoe werkt het?

  1. Stap in je en rij naar de Leurse Hof
  2. Blijf in je  zitten
  3. Bestel & betaal bij leuke
  4. Rij door naar het afhaalpunt
  5. Ontvang geweldige
  6. En geniet!

Bekijk hier alvast het menu.

2. Dinner tour

Het rondje rondom huis inmiddels zat? Pak je auto en doe mee met de ‘Dinner Tour’ op 11 december. Restaurant Vesta, Hotel Restaurant Zalen Hoogeerd, Sterrebosch Eten & Drinken, Feesten & Ontmoeten en Hill’s American Diner serveren de lekkerste gerechten en je ziet ook gelijk weer eens iets van onze mooie gemeente. Wel van te voren even reserveren, want uitverkocht = uitverkocht. Lees meer…

3. Ga overdag naar de film!

In de bioscoop is het toch donker. Dus of je er nu overdag of ’s avonds zit, hier zul je het verschil niet merken. De leukste films zijn nu te bekijken overdag bij Cinema Roma. De seniorenmiddag is helemaal hip deze winter!

4. Lunchen= het nieuwe dineren!

Vroeger was het niet anders… Overdag warm eten en ’s avonds een boterham. En daar is helemaal niks mis mee! Sommige voedingsexperts promoten zelfs twee keer per dag warm te eten, aangezien we in Nederland standaard veel te weinig groenten eten. Dus reserveer snel bij je favoriete restaurant!

5. Kok aan huis

Lukt het je echt niet om ’s middags buiten de deur te lunchen, dan kun je altijd in de avonduren nog een kok aan huis laten komen. Het kost wel een paar centen meer, maar naast dat er voor je gekookt wordt, wordt er ook gezorgd voor de juiste wijnen en aankleden. Én je hoeft niet af te wassen! Kijk voor meer informatie bij De Tyd en Document 12.

6. Puzzeltochten voor jong en oud

Na het daverende succes van vorig jaar kan er weer een ‘Hoogwater escape tocht 12+’ bij Hoogeerd gedaan worden. Hierbij ga je terug naar 30 januari 1995 waar het water zo hoog stond dat bij een dijkdoorbraak diverse dorpen in het land van Maas & Waal meters onder water zouden komen te staan. Mensen en dieren moeten uit voorzorg evacueren.

Hoogeerd heeft twee soorten puzzeltochten, vanaf 12 jaar en ouder en voor het gehele gezin, waar ook kinderen onder de 12 jaar aan mee kunnen doen. Meer van het wandelen? Dan hebben ze ook een leuke ‘struintocht’. Lees meer…

Kortom ook tijdens deze lockdown hoef jij je niet te vervelen. Heb jij nog nog andere leuke ideeën, stuur dan een mail naar communicatie@wijchenis.nl t.a.v. Rosanne Pak.