Leuke tips over picknicken in Wijchen

Leuke tips over picknicken in Wijchen

26-06-2024

Picknicken is één van de leukste herinnering-makers van de zomer

Als je het een beetje goed voorbereid, maak je zo een dag om nooit meer te vergeten. Kies je voor een romantische picknick op een kleedje of liever het gemak van een picknick tafel? Zorgeloos genieten van een mooie, lange zomerdag met mensen waar je van houdt. Voor jou hebben we daarom een aantal handige tips én locaties voor jouw eigen toffe picknick in ons mooie Wijchen.

Wandelde badgasten Balgoij - fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

9x de leukste tips voor een picknick in Wijchen!


1. De Essentials!

Een picknickmand of een grote tas is natuurlijk onmisbaar! Je moet een kleed (of een deken) meenemen, een koeltas voor de versnaperingen en pak die bordjes en bekertjes maar in. We raden ook zeker aan om een spelletje te doen tijdens de picknick, niet alleen onwijs leuk maar zeker extra gezellig. En vergeet een vuilniszak niet natuurlijk…

2. Hou het simpel

Pak je kleedje en ga naar een top locatie (puntje 3!). Relaxen en genieten, daar draait een picknick om, dus hou het simpel. Vergeet die hele keukeninhoud en neem een kan met water met een paar schijfjes citroen mee. Wat fruit, een paar lekkere broodjes en je bent klaar voor een heerlijke middag. Ontspannen hoeft niet ingewikkeld te zijn!

3. De perfecte plek

Ga voor het Oosterpark in Wijchen, naast de waterspeeltuin staan er picknicktafels. Zoek een plekje in de kasteeltuin, er is veel plek en ook nog een prachtig uitzicht. Er is een bijzonder plekje achter het kerkje van Balgoy of strijk neer langs de maas. Op de Berendonck kun je picknicken, maar ook BBQ’en. Lees wel even goed wat wel/niet mag.

4. Vul dat mandje maar!

Zo kun je op in verschillende winkels heerlijke kaas en noten halen. Bij Poelier heerlijke salades en vlees. Ook zijn er verschillende winkels met chocolaatjes of zorg voor lekkere broodjes. Er is genoeg keuze in het centrum van Wijchen om je mandje te vullen met verschillende heerlijke versnaperingen!

Samen is alles leuker - Jolanda vd Logt - Wijchen=

5. Samen is alles leuker

Als je met meerdere mensen afspreekt, kun je het ook op een American Style voorstellen. Iedereen neemt iets lekkers te drinken en te eten mee. Leg wat kleden en handdoeken bij elkaar, stal uit wat iedereen heeft meegenomen en jullie zijn klaar voor een heerlijke middag! Op naar een onvergetelijke ervaring met vrienden en familie.

6. Hou het schoon

Waar je ook picknickt en wat je ook doet, laat het netjes achter. Een goede gewoonte: je eigen rommel opruimen en de plek misschien nog wel beter achterlaten dan hoe je ‘m aantrof. Neem een paar extra vuilniszakken mee en zorg dat je niets achterlaat. Zo kunnen anderen na jou ook genieten van een schone en mooie picknickplek.

7. Pas je op?

We willen je niet ontmoedigen, maar pas je wel op voor teken en andere beestjes? Kijk goed waar je je kleedje neerlegt. Bij een boom heb je altijd fijne schaduw, maar het is ook verraderlijk met die vreemde papieren zak – oftewel een wespennest… Slepen met onhandige klapstoelen en een tafel kan niet de bedoeling zijn van picknicken, toch?

Picknick in Wijchen - Speelplek - Wijchen=

8. Lekker duurzaam!

Van plan om vaker te picknicken? Investeer dan in een leuke picknickset die je kunt hergebruiken. Het kijkt niet alleen een stuk gezelliger, maar het eet ook nog eens een stuk lekkerder dan op van die wegwerpbordjes die constant wegwaaien. Zo kun je bij verschillende winkels in Wijchen een duurzame picknickmand scoren en er vaker heerlijk op uit trekken

9. Ga voor romantisch…

Je vriend of vriendin verrassen met een romantische picknick? Dat kan natuurlijk ook! Doe het bijvoorbeeld ’s avonds. Het is heerlijk rustig en hopelijk een mooie sterrenhemel. Een flesje wijn, een kleedje, zelfgemaakte hapjes, kussentje en een kleine speaker voor een mooi achtergrondmuziekje. Vergeet uiteraard de kaarsjes niet, en misschien een vraag?

Foto’s mede mogelijk gemaakt door Jolanda van de Logt | Wijchen in beeld