Expositie: Inez Odijk

Wanneer:

04 juli 2021 t/m 18 juli 2021Categorien: Kunst / cultuur / historie

Aankomende Evenementen

Expositie: Inez Odijk

Inez Odijk tekent met inkt op papier of met een guts in houtplaten die zij afdrukt. In haar werk worden fragmenten uit de natuur met elkaar verbonden, en soms verschijnt daarin een mensfiguur, die dan ook weer kan verdwijnen.

Haar werk wandelt voortdurend tussen een binnen- en een buitenwereld, en onderzoekt de verbinding daartussen:  hoe verhouden wij ons tot de natuur?

Gek genoeg werkt Inez Odijk nooit ‘naar de natuur’: herinneringen die ergens zijn opgeslagen vertalen zich intuïtief in patronen en structuren die haar werk kenmerken.

Zinderend lopen stippels, streepjes en gestuurde krasjes in elkaar over waardoor een spel tussen licht en donker ontstaat.  Meestal in zwart/wit maar soms in een enkele kleurtoon.

open op zondagen van 13.00 tot 17.00 uur

Op 4 juli bespeelt Frank van Merwijk het orgel om 16.45 uur, met zang van Ina Boersma (alt). Toegang gratis, kom gewoon even binnenlopen om te luisteren.  

Kijk voor meer informatie op www.inezodijk.com


Middenin in Batenburg, bij het plein met pomp, staat verscholen tussen statige beuken de Oude of Sint-Victorkerk. De geschiedenis van de kerk gaat terug tot de middeleeuwen, het huidige gebouw, met mooi rood metselwerk, dateert uit de vroege 17e eeuw.

De St-Victorkerk is in gebruik voor diensten van de PKN gemeente Wijchen, Leur, Batenburg, vieringen van de RK geloofsgemeenschap, en voor huwelijken en begrafenissen. Van mei tot september is de Sint-Victorkerk op zondagmiddag geopend voor bezoekers.

Meer over de kerk lees je hier.