Expositie: Mary de Vries | schilderijen en Ine van Gaalen | keramiek

Wanneer:

21 augustus 2021 t/m 29 augustus 2021Categorien: Kunst / cultuur / historie

Aankomende Evenementen

Expositie: Mary de Vries | schilderijen en Ine van Gaalen | keramiek

Mary de Vries – de kracht van kleuren

Het kleurgebruik is het eerste wat opvalt aan het werk van Mary de Vries. Stralend of ingehouden: de kleur heeft een warm timbre en verleidt het oog te blijven kijken. De vorm zorgt voor houvast, maar dringt zich nergens op. Zij kiest eerder voor poëzie die ruimte geeft, dan voor de precieze weergave. Haar benaderingswijze is intuïtief; “Een schilderij moet niet gepland worden maar ontstaan tijdens het werken; de ontwikkeling moet zichtbaar blijven”.


Ine van Gaalen -de stilte van stenen

De keramiek van 
Ine van Gaalen krijgt kleur door de inwerking van vuur, rook en de materialen die mee-gestookt worden. 
De stenen die ze in haar leven verzamelde en de zin ”ik droomde dat ik langzaam leefde, langzamer dan de oudste steen” uit een gedicht van Vasalis brachten haar, na een korte corona-dip, geleidelijk weer op gang.
In deze expositie toont zij werk dat haar zoektocht naar vorm en huid heeft opgeleverd, en daarnaast gebruiksgoed dat gedecoreerd is met haar eigen klei, uit Maas & Waal gebied.

Waar en wanneer?
Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 21 t/m 29 augustus, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Toegang is gratis.