Foto expositie ‘Mijn leven [met dementie] in beeld’

Wanneer:

15 september 2021 t/m 17 september 2021Categorien: Kunst / cultuur / historie

Aankomende Evenementen

Foto expositie ‘Mijn leven [met dementie] in beeld’

Het zal je maar overkomen… We horen het op de radio, tv, social media en lezen het in de krant. De komende jaren zal er een enorme toename komen van mensen met de diagnose dementie. Als we aan dementie denken, denken we vaak aan mensen van 80 jaar of ouder. Maar wist je dat dementie ook op jonge leeftijd voor kan komen? Momenteel telt Nederland tussen de 14.000 en 17.000 mensen met de diagnose dementie op jonge leeftijd.

Het Odensehuis Animi Vivere is momenteel het enigste Odensehuis in Nederland wat zich specifiek richt op jonge mensen met dementie, maar waar oudere mensen met dementie ook van harte welkom zijn! Deelnemers variëren in de leeftijd van 26 jaar tot 85 jaar. Ze hebben vaak te maken met onbegrip, ongeloof of vooroordelen over dementie die voortkomen uit weinig of verkeerde informatie. Om de maatschappij een realistisch beeld te geven is het Odensehuis Animi Vivere enige tijd terug gestart met een uniek fotoproject.

Met dit fotoproject laten ze zien dat dementie op alle leeftijden voor kan komen. Daarnaast de impact, de machteloosheid, maar ook het plezier, de energie en het enthousiasme van mensen met dementie. Wat kunnen ze nog wel ondanks de diagnose “dementie”. En wie kan het je beter vertellen en laten zien dan de mensen zelf die er door getroffen zijn.
Vier fotografen, elf deelnemers en hun naasten van het Odensehuis laten je zien, door middel van foto’s en informatie dat er nog veel mogelijk is. Deelnemers zijn in de leeftijd variërend vanaf 26 jaar tot 80 jaar.

Datum: 15 t/m 17 september tussen 16:00 uur en 18:00 uur

Locatie: De Kiosk – Passedwarsstraat 69A, 6601 AR Wijchen