Meer werk van de deelnemers aan MEERkunst

Wanneer:

25 juli 2020 t/m 09 augustus 2020Categorien: Kunst / cultuur / historie

Aankomende Evenementen

Meer werk van de deelnemers aan MEERkunst

MEERkunstenaars

Deze expositie in het Kunsthuis, samengesteld door Peter van den Heuvel, laat de bezoeker nader kennismaken met de makers van de dertien werken die deze zomer op het Wijchense Meer te zien zijn, rond het thema ‘Vrijheid’.

Voor wie de werken in het Meer gezien heeft, zal het niet als een verrassing komen dat de expositie in het Kunsthuis zeer gevarieerd is. De kunstenaars tonen ruimtelijk werk, tweedimensionaal werk en installaties die een beeld geven van hun drijfveren en fascinaties. Sommigen dragen werk bij dat een andere kijk geeft op ‘Vrijheid’. Er zijn miniaturen van werk in het water, die details tonen die op afstand onontdekt blijven, en er is materiaal dat laat zien hoe het werk tot stand is gekomen: ‘the making of…’. Ook zijn er video’s die de bezoeker een blik gunnen op wat de kunstenaars bezighoudt.

Het geheel is een unieke expositie geworden die op velerlei manieren een licht werpt op de kunstenaars achter de werken van MEERkunst.

Waar en wanneer?
De expositie is te zien in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis, ingang Europaplein), Kasteellaan 22-24, Wijchen, van 25 juli t/m 9 augustus; op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.