ROUTS – Een culturele route langs de roots van allerlei Wijchense talenten en artiesten

Wanneer:

04 juli 2021Categorien:

Aankomende Evenementen

ROUTS – Een culturele route langs de roots van allerlei Wijchense talenten en artiesten

Een culturele route langs de roots van allerlei Wijchense talenten en artiesten, zo is de naam Routs ontstaan. Op deze zondagmiddag brengt een gids je tijdens een heerlijke wandeling vol verhalen langs mooie muziek, dynamische dans, theatrale zang, komisch cabaret of wereldse klanken. In kleine groepjes blijft het publiek buiten en geniet op afstand van elkaar van korte optredens waarover nog lang nagepraat zal worden. Alle artiesten spelen op een plek die iets voor hen betekent: het ouderlijk huis, hun theater- of dansschool, opa’s oude werkplek, etc.

Zes artiesten staan op zes gelegenheidspodia in het centrum van Wijchen, bij ’t Mozaïek en op diverse plekken daartussen. Natuurlijk zijn organisatoren Twan Kersten en Julia Straten te bewonderen, zij worden aangevuld door opera-zangeres Anouk van Duifhuizen, singer-songwriter Aimée Fraij, een professionele dansact o.l.v. Lisa Kluver en de zanger/muzikant Senai die zijn roots verlegd heeft van Eritrea naar Wijchen.

Het publiek is verdeeld in kleine groepen van 10 tot 15 personen en loopt de wandeling onder enthousiaste begeleiding van een gids of verteller, waaronder Martin Bergsma, Hanneke Visschers, Joost Schellekens en Gerard Hendriks. Doordat elke groep bij een ander podium start is iedere wandeling anders en voorkomen we publieksoverlap. In de week voorafgaand aan 4 juli ontvangt iedere bezoeker een mail met de groepsindeling en de startplek, op de ticket staat bij iedereen locatie Theaterterras vermeld, dat is slechts voor één van deelgroepen daadwerkelijk het geval.

Dat is slechts één van de vele manieren die zijn toegepast om dit kleinschalige festival plaats te laten vinden binnen de geldende corona-regels, die gelukkig steeds ruimer worden. De tickets zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Aanmelden betekent dat we op je komst rekenen, als je alsnog niet kunt of wilt komen, dan willen wij dat graag weten, zodat je niet de plaats van andere belangstellenden inneemt.

Routs is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Rabobank Rijk van Nijmegen en het Fonds Podiumkunsten.

Tickets zijn gratis te bestellen via de website van ’t Mozaïek