Ruïnetheater Batenburg 2021

Wanneer:

27 augustus 2021 t/m 05 september 2021Categorien: Kunst / cultuur / historie

Aankomende Evenementen

Ruïnetheater Batenburg 2021

Jaarlijks weet ‘Ruïnetheater Batenburg’ weer een prachtig buitentheater voor een breed publiek neer te zetten. De voorstellingen zijn vrolijk, soms sensationeel met onverwachte wendingen, maar ook boeiend en inhoudelijk prikkelend.

Door de combinatie van spel, muziek en zang in een prachtige setting -de ruïne van Batenburg- weten ze ieder jaar weer opnieuw het publiek te verrassen: jong en oud, uit het land van Maas en Waal, maar ook daarbuiten.

Bij aanvang wordt je gastvrij ontvangen in de bijzondere entourage van de Bentheimer Schuur. Daar kan na afloop ook genoten worden van een gezellige borrel.

Voorstelling dit jaar

Het leven is een pijp kaneel, elk zuigt eraan en krijgt zijn deel.
Van het concert des levens krijg niemand een program.
Andermans boek is duister lezen.

Een parkje met een aantal hutjes. De bouwer/beheerder Sander noemt het liever tiny houses. Deze voormalige stratenmaker wilde wel eens iets anders dan altijd achteruit werken en alleen in het platte vlak. Zijn zusje Fleur schrijft het verhaal dat de gasten gaan spelen. Het zou natuurlijk heel aardig zijn als haar verhaal eindigt als de voorstelling afgelopen is. En omgekeerd.

De gasten hebben hun eigen redenen om hier te komen wonen, maar wat ze vooral zoeken is rust: Ruimen in huis en hoofd. Dat lukt, want het is een voelgoed verhaal. Het zal gaan over mensen, over gewone mensen; zoals ik en misschien ook een beetje zoals u.

Kom kijken, geniet van muziek, zang en spel. Mocht u na afloop spelers willen complimenteren, we hoeven dat immers niet geheel uit te sluiten, doe dat dan met een vriendelijk woord of een kus. Eén kus, want als covid 19 iets opgeleverd heeft, is het toch wel dat de driekussengewoonte, voorgoed heeft afgedaan. Nog een tegeltje:

Beter één kus op de wang dan drie ergens in de lucht.

Jan van de Bovenkamp

Data en tijden

vrijdagavond 27 augustus
zaterdagavond 28 augustus
zondagmiddag 29 augustus
donderdagavond 2 september
vrijdagavond 3 september
zaterdagavond 4 september
zondagmiddag 5 september

aanvang avondvoorstelling: 19.00 uur
aanvang middagvoorstelling:14.30 uur

Voor meer informatie en het bestellen van kaartjes kijk op www.ruinetheaterbatenburg.nl

*De foto is van de voorstelling van 2019