Sinterklaasintocht
Categorien: Voor kinderen, Horeca
13 november 2021

Sinterklaasintocht

Dit jaar komt Sint een dagje eerder naar Wijchen, namelijk op een zaterdag.
In 2020 was dit het programma:

13.00 – Show met intocht Sinterklaas
13.30 – Sint tocht door centrum
13.45 tot 16.00 – Pietendisco in Sterrebosch
15.00 tot 16.00 – Meet & Greet Sint

En zoals elk jaar maakt Sint weer iets spannends mee….wat zal het dit keer zijn?

Ondanks dat Sinterklaas al honderden jaren oud is, gaat hij tóch zeker wel met de tijd mee. Een baard is helemaal ín, of wacht, die had hij al. Ook shopt de goedheiligman steeds vaker online: of dit slim is, is nog maar de vraag. Zo zijn er de laatste jaren veel problemen met verzendingen en te laat bezorgde pakjes. Een ramp-scenario voor Pakjes Piet. Maar een nog veel belangrijker punt is het volgende: kan Sinterklaas gevierd worden zonder een Sint intocht, de gezellige sfeer in winkels én een mooi verlicht centrum tijdens de feestdagen? Nee hè? Het is daarom veel slimmer, voor onze lieve Sint, om zijn cadeaus in de lokale winkels te kopen. Niet alleen zijn ze dan sowieso op tijd, ze worden ook netjes verpakt mét een glimlach én de versieringen zullen ook volgend jaar weer terugkeren!

Kijk voor meer activiteiten in Wijchen centrum op www.wijchenis.nl/activiteiten

———–
Wat gebeurde er vorig jaar?

Sint zit een beetje in de rats, want hij denkt niet genoeg pepernoten te hebben voor alle kinderen in Wijchen. Hij begrijpt er niets van, want hij weet zeker dat hij genoeg pepernoten mee had genomen uit Spanje. Op een één of andere manier zijn de pepernoten verdwenen en Sint ziet ook geen kans om extra pepernoten op de boot naar Nederland te bakken.

Dus heeft Sint contact opgenomen met Koen en heeft een hem gevraagd of dat hij misschien ergens een grote oven weet te staan, zodat de pieten meteen kunnen gaan bakken wanneer ze in Wijchen aankomen. Nu maar hopen dat er toch genoeg pepernoten zijn voor bij de intocht in Wijchen. En zo niet, dan belooft Sint extra pepernoten in de schoenen te stoppen.

Vlog 1: We hebben post van Sinterklaas!

Vlog 2: We hebben post van Sinterklaas!

Vlog 3: Bericht van Sinterklaas!