Voorlichting van de brandweer met ‘Het huis van de familie Van der Werf’

Wanneer:

12 oktober 2021Categorien:

Aankomende Evenementen

Voorlichting van de brandweer met ‘Het huis van de familie Van der Werf’

De maand oktober staat in teken van de brandpreventieweken. Daarom komt de brandweer naar de gemeenten in de regio. De voorlichtingscontainer staat ook in Wijchen op dinsdagmiddag 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur op de Markt.

‘Het huis van de familie Van der Werf’, is een ‘woning’, die bezoekers in drie minuten tijd moeten doorlopen. In deze drie minuten moeten zij goed speuren naar mogelijk gevaarlijke situaties. Deze drie minuten zijn niet zomaar gekozen, het is de tijd die je daadwerkelijk hebt om te vluchten bij een brand in een woning. Na deze drie minuten staat de woning zo vol met rook, dat veilig vluchten steeds moeilijker wordt. Na afloop kunnen bezoekers vragen beantwoorden over wat ze hebben gezien en ervaren. Het doorlopen van de woning is een unieke beleving.

Marcel Meeuse, manager brandweer bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid: ‘Met deze ‘woning’ willen we mensen heel gericht wijzen op het nut van het sluiten van binnendeuren, het maken van een vluchtplan en het ophangen van rookmelders. Met dit laatste punt sluiten we ook aan bij de rookmelderverplichting die op 1 juli 2022 van kracht wordt. Iedere woning moet dan voorzien zijn van werkende rookmelders.’