Wandeling Heerlijkheid Hernen

Wanneer:

17 juli 2021Categorien: Fietsen & wandelen

Aankomende Evenementen

Wandeling Heerlijkheid Hernen

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 17 juli 2021 de wandeling Heerlijkheid Hernen. Maak kennis met de Heerlijkheid Hernen tijdens deze lange wandeling vanaf kasteel Hernen. Het kasteel Hernen kent nog vele middeleeuwse kenmerken omdat het eeuwenlang nauwelijks is verbouwd.

Het landschap om het kasteel is parkachtig met droge en natte gedeelten wat garant staat voor een rijke flora en fauna. De boswachter laat dit graag zien en toont de plek waar de oude veldoven stond. Tevens ziet u waarom de das zich in dit gebied al eeuwenlang thuis voelt. De wandeling voert vervolgens door het dorp Hernen, door het Hernense bos en langs het ven en de Hernense molen, die onlosmakelijk is verbonden met het kasteel.

Na de wandeling kunt u op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken. Daar hoort u in een bijzondere presentatie het verhaal van de oude toren. Wat daarmee is gebeurd zal de boswachter niet verklappen. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 10.00 uur op de parkeerplaats van kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen. Duur: ca. 4 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.