Afwijkende winkeltijden Dodenherdenking

5 mei 2018 -

Vrijdagavond 4 mei sluiten i.v.m. Dodenherdenking de winkels uiterlijk om 19.00 uur.

Er zijn op vrijdagavond 4 mei herdenkingen op vier locaties. Om 20.00 uur zijn we daar twee minuten stil.

Wijchen

U bent op vrijdagavond 4 mei van harte welkom bij de herdenking bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen. Dit is achter de St. Antonius Abt kerk. Loco-burgemeester Paul Loermans houdt een toespraak. Er worden gedichten voorgelezen, er is muziek en zang. Het Seniorenorkest verzorgt de muziek. Jaar van Verzet is het thema dat in 2018 ook in Wijchen centraal staat tijdens de jaarlijkse herdenking.

Bergharen

In Bergharen begint om 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Protestantse Kerk aan de Veldsestraat. Daarna is er een stille tocht vanaf de protestantse kerk naar het monument voor burgemeester Luske aan de Dorpsstraat. Burgemeester Hans Verheijen is aanwezig bij deze herdenking. De herdenking in Bergharen wordt georganiseerd door het plaatselijke comité 4 mei.

Batenburg

In Batenburg begint de herdenking om 19.00 uur in de oude St. Victorkerk met gedichten en muziek. Even na half acht lopen we via het oorlogsmonument naar de begraafplaats aan de Kasteelse Allee. Daar zijn we twee minuten stil. Wethouder Titus Burgers is bij deze herdenking aanwezig.

Niftrik

De herdenking in Niftrik vindt plaats bij het monument aan de Maasbandijk bij het spoor. Namens het gemeentebestuur is wethouder Geert Gerrits aanwezig. Om 19.30 uur vertrekt de drumband vanuit het dorp naar het monument aan de dijk.

×