Expositie: Gelderse landschappen

Bekijk van 21 mei t/m 5 juni 2022 de expositie 'Gelderse landschappen' van Jurgen Jaspein in het Kunsthuis in Wijchen - Wijchen=

Expositie: Gelderse landschappen

21-05-2022 t/m 05-06-2022

Jurgen Jasper (1978) is geboren en getogen in Heerenveen. Zijn Friese roots zorgen voor een sobere en heldere kijk op het landschap, zijn inspiratie haalt hij uit zijn directe omgeving. Voor hem is het landschap als de moeder aller dingen.
Als boekontwerper werkte hij veel met zg. margeprogressies, een methode om de beste verhouding tussen het bedrukte en het onbedrukte deel van een pagina te bepalen. Door dit onderzoek kwam hij terecht in abstracties, die vervolgens landschappen werden..

Jurgen Jasper werkt op oude boekbanden, die bestand zijn tegen de middelen en technieken waarmee hij zijn landschappen creëert. Hij snijdt en kerft, gebruikt een strijkijzer om te verhitten, en werkt met plamuur, terpentine en bleekmiddel. Sommige werken zijn toonbeelden van chemische reacties, wat hun poëtische karakter vergroot.
waar en wanneer

De expositie is te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen), 21 mei t/m 5 juni 2022, zaterdag en zondag 12- 17 uur. Toegang gratis.