Lichtjestocht & The Passion kijken

Lichtjestocht & The Passion kijken

  • 06 april 2023
  • 19:00
  • Antonius Abt, De Schakel (Protestantse kerk), Wijchen overig
  • Gratis

De samenwerkende kerken in Wijchen besteden op donderdag 6 april ruim aandacht aan The Passion. Jong en oud worden uitgenodigd om op een speciale manier stil te staan bij het verhaal, onder meer met een ‘lichtjestocht’ met een groot houten kruis.

Op Witte Donderdag (6 april) is er vanaf 19:00 uur een viering in De Schakel aan de Pius XII-straat in Wijchen en in de H. Antonius Abt. Om 19:45 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen op het kerkplein bij de H. Antonius Abt waarna men om 20:00 uur een lichtjestocht houdt met een groot kruis. Om 20.00 uur lopen we met het kruis van de Antonius Abt naar de Schakel.  Daarna zal in de Schakel de televisie uitzending van de Passion op groot scherm worden vertoond. 

Als je een deel van de route het kruis zou willen dragen,  en je bent ongeveer 1.80 m, geef je dan op via info@parousiawijchen.nl. Daarnaast is iedereen uitgenodigd om de tocht achter het kruis mee te lopen.

Tv-uitzending

Om 20:30 uur kunnen de deelnemers in De Schakel samen kijken naar de tv-uitzending van de The Passion die dit jaar vanuit Harlingen komt (live-uitzending bij KRO-NCRV op NPO 1).

Er is vrije toegang en belangstellenden kunnen zich op ieder moment mogelijk aansluiten. Na afloop is er in De Schakel met een hapje en een drankje gelegenheid tot napraten.