Sint Koopzondag

Sinterklaaskoopzondag in Wijchen - Wijchen=

Sint Koopzondag

  • 26 november 2023
  • 13:00 - 17:00
  • Wijchen centrum
  • Gratis

De pieten kunnen nog wel een extra koopzondag gebruiken voor alle cadeaus die ze moeten kopen. Al die verlanglijstjes en al die wensen… Wat een werk! Op zondag 26 november zorgt Wijchen ervoor dat de winkels open zijn van 13.00 – 17.00 uur en is er voor kinderen een Pietenspeurtocht!

Benieuwd naar welke specifieke winkels er open zijn en vanaf hoe laat? Klik dan op deze link: www.wijchenis.nl/koopzondag (6 dagen van te voren zal deze lijst compleet online staan).

Pietenspeurtocht, het verhaal…
Vergeetpiet en Verdwaalpiet hebben van Sinterklaas een opdracht gekregen. Boodschappen doen voor het Sinterklaasfeest op de scholen in Wijchen. Verdwaalpiet heeft een boodschappenlijst gekregen van Sinterklaas en gaat samen met Vergeetpiet op pad. Verdwaalpiet neemt de opdracht erg serieus en zorgt dat hij een spoor van papierprulletjes achterlaat, zo kan hij de weg terug makkelijk vinden. Net zoals Hans en Grietje, super slim vind piet zelf! Ook Vergeetpiet heeft zich goed voorbereid, van Sinterklaas heeft hij namelijk een wekker gekregen met een alarm. Zo word hij er elk kwartier aan herinnert dat ze boodschappen moeten doen.

Ze gaan samen op pad en lopen eerst een rondje door het centrum om te kijken waar alle winkels zijn. Als ze in de Promenade aankomen is Vergeetpiet alweer vergeten waarom hij het alarm heeft gezet en Verdwaalpiet komt er tot zijn schrik achter dat de papierprulletjes het boodschappenlijstje van Sinterklaas was! Oh nee! Wat moeten ze nu doen?! Kunnen jullie Vergeetpiet en Verdwaalpiet helpen het boodschappenlijstje bij elkaar te zoeken, zodat het sinterklaasfeest in Wijchen alsnog door kan gaan??

Gelukkig zijn alle winkeliers van Wijchen erg netjes en hebben ze alle papiertjes opgeruimd en in de etalages gehangen. Zo is het een stuk makkelijker om het boodschappenlijstje bij elkaar te verzamelen en de pieten te helpen! Lukt het jou ook om de verborgen boodschap te achterhalen?
Kom het invulblad halen in de Marktpromenade. Als je klaar bent mag je deze ook hier weer inleveren. Wie weet hebben Verdwaalpiet, Vergeetpiet en de rest van de pieten wel een bedankje voor je! Zaal 4 heeft bij het vinden van minimaal 6 goede antwoorden een lekker kopje chocolademelk voor je om even bij te komen van het helpen!