Vierdaagse Wijchen

Vierdaagse Wijchen - Wijchen=

Vierdaagse Wijchen

19-07-2022 t/m 22-07-2022

Van 19 tot en met 22 juli vindt dit jaar de 104e Vierdaagse plaats. Na twee jaar afwezigheid door corona, is de tweede dag traditiegetrouw de Dag van Wijchen! De wandelaars staat zoals altijd een warm onthaal te wachten in onze gemeente. In Alverna, Balgoij, Niftrik, Wijchen en Woezik is het feest! Alverna is de eerste feestlocatie binnen onze gemeentegrenzen. Daar is het om 6.00 uur al een groot feest. De eerste wandelaars in het centrum van Wijchen verwachten we vanaf 6.15 uur. Dat zijn de militairen. Het hoogtepunt in het centrum ligt tussen 9.00-12.00 uur.

Naast de Dag van Wijchen is er rondom de Vierdaagse nog meer te doen in Wijchen.

  • Op vrijdagavond 15 juli ontvangt burgemeester Marijke van Beek de Wijchense vierdaagselopers in het Kasteel van Wijchen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen de wandelaars sportieve wandelervaringen uitwisselen. Dweilorkest Ut Kapelleke zorgt voor de vrolijke noot. Aanmelden kan t/m 11 juli via www.wijchen.nl.
  • Maandagavond 18 juli 20.00 uur, is er op de Markt in Wijchen een optreden van de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht.
  • Dinsdagavond 19 juli 19.00 uur speelt het Vierdaagseorkest op de Markt in Wijchen.
  • Woensdag 20 juli is de Dag van Wijchen. Deze dag is elk jaar een groot muzikaal feest. Langs het hele parcours staat muziek. De wandelaars vergeten in Wijchen hun zere voeten door het enthousiasme van de vele bands, dweilorkesten en DJ’s. En natuurlijk het publiek dat in grote getale de wandelaars aanmoedigt. Op www.wijchen.nl staat een overzicht met alle muzieklocaties langs de route.
  • Op donderdag 21 juli sluiten we de week af met een optreden van Heeresmusikkorps Koblenz op het plein bij Sterrebosch (is nog onder voorbehoud, meer informatie volgt nog).

Antwoord op veelgestelde vragen

De voorbereidingen voor de feestelijkheden zijn al in volle gang. Heeft u vragen over de route, de bereikbaarheid, de openingstijden van het Huis van de gemeente of andere zaken? Ga dan naar www.wijchen.nl/projecten/vierdaagse voor de antwoorden op de veel gestelde vragen