Coronaproof Sinterklaas activiteiten in Wijchen

11 november 2020 -
Coronaproof Sinterklaas activiteiten in Wijchen

Ook in Coronatijd kunnen we het Sinterklaasfeest vieren, we moeten alleen iets creatiever zijn dan andere jaren. Om je handje te helpen hebben we de leukste coronaproof Sinterklaas initiatieven in Wijchen voor je opgesomd.

(S)interactieve Speurtocht in het centrum

Omdat Sinterklaas dit jaar niet ontvangen kan worden met een intocht, maar wel heel graag alle mooie tekeningen van de kinderen wil ontvangen, heeft hij een speciale brievenbus in het centrum laten plaatsen door Piet. Maar nu heeft Piet geen idee meer waar dat hij de brievenbus heeft neergezet. Kinderen kunnen Sinterklaas mee helpen zoeken.

Op 6 locaties in het centrum kunnen kinderen een QR-code scannen waarbij ze een video van Sint te zien krijgen. Aan het eind van de speurtocht kunnen kinderen een goodiebag ophalen en de deelnamekaart achterlaten in de brievenbus waarmee ze kan maken op een Wijchen= Cadeaukaart t.w.v. €25,-. Uiteraard kunnen hier ook tekeningen voor Sinterklaas in achtergelaten worden!

Kijk op deze pagina voor een filmpje van Sint of om alvast het deelnameformulier te downloaden. De (S)interactieve Speurtocht is in het centrum van Wijchen, van donderdag 19 november t/m 4 december, tijdens winkelopeningstijden.

Pietenkamer in bibliotheek Wijchen -Wijchen=

Pietenkamer in de bibliotheek

De Pieten kunnen natuurlijk niet allemaal in het kasteel slapen, zeker niet nu dat het kasteel helemaal verbouwd wordt. Daarom slapen er ook een aantal Pieten in de bibliotheek. De slaapkamer van de Pieten kun je bezoeken en hier kunnen kinderen ook spelletjes doen, kleuren, kleien, puzzelen en nog veel meer!

Vanaf maandag 23 november wordt er ook elke dag om 15.00 uur voorgelezen op het Pietenbed. En kunnen kinderen hier hun schoen zetten.

Coronaproof Sinterklaas activiteiten Wijchen | Wijchen=

Sinterklaas Jacht

Zin om een frisse neus te halen? Tot 5 december kunnen de kinderen tijdens een wandeling in de buurt op zoek naar Sinterklazen en Pietjes achter de ramen. Wil je weten welke straten er mee doen? Dit kun je hier bekijken: https://bit.ly/38C9CMn.

Aanmelden van locaties kan ook nog steeds. Kijk voor meer informatie op deze Facebookpagina. Tevens vind je hier onder het kopje ‘bestanden’ een deelnamekaart, diploma en bedankkaartje van Sinterklaas.

Kleurwedstrijd Zuiderpoort

In Winkelcentrum Zuiderpoort kunnen kinderen kleurplaten ophalen bij diverse winkels en inleveren in de ‘Zuiderboot’ in het winkelcentrum. Hiermee maken kinderen kans op 1 van de 50 leuke prijzen. Voor meer informatie kijk op de website van Winkelcentrum Zuiderpoort.

Pieten hologram bij Hoogeerd

Bij Hoogeerd slapen de pieten overdag, want de Pieten die hier slapen gaan ’s avonds de daken op om alle schoentjes weer te vullen. Gelukkig is het om 17.00 uur al donker en kun je dus voordat je naar bed gaat even komen kijken naar de hardwerkende Pieten. Bekijk hier hoe dat de hologram eruit ziet: 2a4356ff-6fd3-4791-a902-22f5721add13, maar in het echt is het natuurlijk veel leuker!

Intertoys Wijchen Bezorgservice | Wijchen=

Intertoys elke dag én langer open

Om alle hulpsinterklazen de kans te geven om op een rustig moment te komen shoppen hanteert Intertoys in de maanden november en december ruimere openingstijden. Namelijk op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en elke zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Maar er zijn meer winkels waar dat je elke zondag terecht kunt. Zo zijn de HEMA, Action en Kruidvat ook elke zondag open voor de leukste cadeautjes. En zijn op zondag 29 november alle winkels in het centrum geopend.

Mocht je liever helemaal niet naar de winkel gaan, de Intertoys heeft ook een lokale thuisbezorgservice opgezet.

Online lootjes trekken & ‘uitpakparty’

Nu horen we je denken ‘maar we kunnen met alle maatregelen toch amper sinterklaasavond vieren?!’. Niks is minder waar, want in 2020 trek je geen lootjes meer uit de beslagkom, maar kun je dit op een hele gemakkelijke manier op afstand doen via je telefoon.

En als we op afstand kunnen vergaderen d.m.v. videobellen, kunnen we ook op afstand een ‘uitpakparty’ organiseren! Zo kun je elkaar toch nog zien wanneer er een gedicht wordt voorgelezen.  Zorg voor een optimale beleving voor een feestelijk ingerichte kamer als achtergrond en koop wat sintsnoepgoed bij de lokale ondernemers. En maak er ondanks alles toch een sfeervolle avond van!

Heb jij nog meer leuke Coronaproof Sinterklaas activiteiten gespot die in Wijchen worden georganiseerd? Laat het ons weten! Stuur een mail naar communicatie@wijchenis.nl en wie weet voegen wij deze activiteit toe aan deze pagina!

×