Expositie gemeentehuizen Wijchen

1 januari 2018 -
Expositie gemeentehuizen Wijchen

Expositie gemeentehuizen Wijchen

Vanaf zondag 28 januari is de expositie In Beeld. Honderd jaar gemeentehuizen in Wijchen te zien in Museum Kasteel Wijchen.

In september 2017 is het nieuwe Huis van de Gemeente geopend. De verbouwing van de voormalige Rabobank tot gemeentehuis is in beeld vastgelegd door Museum Kasteel Wijchen. Aanleiding om een foto-expositie over honderd jaar gemeentehuizen te maken.

Als je nu je paspoort of rijbewijs gaat ophalen kom je in het modern ingerichte en duurzaam gebouwde Huis van de Gemeente. Je kan je dan bijna niet meer voorstellen hoe het vorige gemeentehuis eruit zag. En de nog oudere gemeentehuizen, hoe zagen die er uit?

Niet alleen de verbouwing van de Rabobank en de vroegere gemeentehuizen van Wijchen, maar ook de gemeentehuizen in de omliggende kernen. Kernen die vroeger zelfstandig waren en een eigen gemeentehuis hadden. De expositie brengt de gemeentehuizen weer ‘in beeld’. Herkenbaar, verrassend en een mooi beeld van toen.

De expositie is te zien van 28 januari tot en met 15 april 2018.

Tijdens de carnavals-/voorjaarsvakantie van 10 t/m 18 februari 2018 kun je een leuke speurtocht doen door de expositie.

Ga door de expositie en vind alle antwoorden op de vragen. Heb je alle antwoorden goed? Dan verdien je een leuk prijsje.

De speurtocht kun je doen tijdens de openingstijden van het museum.
Zondag 11 februari is het museum gesloten.

Van 10 t/m 18 februari is de speurtocht inbegrepen bij het museumticket (normaal € 1,00 per kind).

Voor meer informatie www.museumwijchen.nl .

×