Gemeente vraagt mensen mee te testen tijdens Ongehinderd Testdag

9 september 2018 -
Gemeente vraagt mensen mee te testen tijdens Ongehinderd Testdag

Oók de gemeente Wijchen doet woensdag 3 oktober actief mee aan de eerste landelijke Ongehinderd Testdag. De dag maakt deel uit van de landelijke Week van de Toegankelijkheid. De gemeente vraagt mensen om een middagje op pad te gaan en met een speciale app “duimpjes” te geven aan locaties of plekken die goed toegankelijk zijn. Het gaat om een landelijk initiatief, waar de gemeente aan meedoet.

Doel van deze speciale dag is om op een leuke en interactieve manier mensen meer bewust te maken van de noodzaak van een zo goed mogelijke toegankelijkheid voor alle inwoners. Dus ook juist voor diegenen die mindervalide zijn.

Aanmelden voor Ongehinderd Testdag

Mensen die mee willen testen, kunnen zich aanmelden bij Herman van Druenen via h.van.druenen@drutenwijchen.nl. Hem even bellen kan ook via 024 751 73 85. Zij kunnen bij de aanmelding aangeven welke locaties zij graag beoordelen. Bij de aanmelding horen de deelnemers op welke manier zij de speciale app kunnen downloaden. Alle deelnemers worden op 3 oktober om 12.00 uur tijdens een lunch ontvangen door burgemeester Verheijen in het Huis van de gemeente. Na de lunch gaan zij op pad.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk inwoners tijdens de Ongehinderd Testdag op woensdagmiddag 3 oktober diverse plekken in de gemeente gaan testen op de mate van toegankelijkheid. Dat doen zij met een speciale app. Als zij een bepaalde plek goed toegankelijk vinden voor iedereen, kunnen zij dit aangeven. De landelijke organisatie heeft besloten dat alleen positieve ervaringen met de app kunnen worden aangegeven. Alle positief beoordeelde locaties in Nederland komen namelijk in de landelijke Ongehinderd app te staan. Zodat mensen heel snel een overzicht krijgen van plekken in Nederland die goed toegankelijk zijn. Alle locaties mogen getest worden: van sportclub tot winkel, van straat tot wijkcentrum.

Landelijke livestream

De Ongehinderd Testdag vindt op woensdag 3 oktober in heel Nederland plaats. Via een speciale livestream in het Huis van de gemeente is de landelijke opening vanuit Utrecht te volgen. Vervolgens gaan de testers ook in Wijchen op pad. Om 16.00 uur zijn zij weer terug in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 om de landelijke resultaten te horen.

Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app kun je vinden op: www.app.ongehinderd.nl, www.ongehinderd.nl

×