Kerst Sprookjesfestijn

Kerst Sprookjesfestijn

Zaterdag 21 december 2019 van 18.30 uur tot 22.00 uur

 

Verhaal en programma 2018:

“Prinses Wijcheline keert terug naar Kasteel Wijchen”

De dagen worden korter. Tijd voor Kerst Sprookjesfestijn Wijchen. Tijdens de zevende editie in het weekend van 21  worden alle kinderen uitgenodigd hun zelfgemaakte lampion mee te nemen naar de opening, met mooie prijzen in het verschiet. Dit jaar is er wederom een hoofdrol weggelegd voor prinses Wijcheline, de tijdelijke bewoonster van Kasteel Wijchen. Maar ook de rest van het dorp dompelt zich in sprookjessfeer.

Het gehele centrum is feestelijk versierd en het wemelt er van de sprookjesfiguren. Dit jaar kun je er zo maar de filmfiguren Cruella de Vil en Maleficent tegen het lijf lopen. Leuk voor de kinderen om met hen op de foto te gaan. De winkelstraten hebben elk hun eigen sprookjesthema en overal worden mooie kerstverhalen en sprookjes verteld. Voor de niet al te jonge bezoeker is het op zaterdagavond griezelen geblazen met spannende verhalen in het kasteel.
Wie kan de mooiste lampion maken? Dat is dit jaar de uitdaging voor de kinderen. Lever je zelf geknutselde lampion na de opening in en maak kans op mooie prijzen, onder andere vier kaartjes voor de schaatsshow Disney on Ice in Utrecht.

Muzikale opening
De opening vindt plaats op zaterdag 21 december bij het prachtig gedecoreerde Kasteel Wijchen, met muziek van de Stichting Samenwerkende Wijchense Muziekverenigingen (SSWM). Aansluitend is er een Christmas Carol Sprookjes Concert. Bij de Antonius Abt kerk staat een levende kerststal en in de kerk treden verschillende kerstkoren en muziekgezelschappen op. In de molen kun je proeven van lekkernijen gemaakt van het aldaar gemalen meel.

Kerst Sprookjesfestijn Wijchen, zaterdagavond 21 december van 18.30 tot 22.00 uur. Entree: gratis. Parkeren: gratis (op veel parkeerplaatsen is op zaterdag een blauwe kaart vereist).
Kijk voor meer informatie en het actuele programma op www.kerstsprookjesfestijn.nl
of op www.facebook.com/kerstsprookjesfestijn.

×