Het verhaal in het kort

 

Lang geleden woonde er in Wijchen een boerinnetje, Wijcheline genaamd. ’s Avonds, als ze met haar schapen terug naar de boerderij liep passeerde ze het warm verlichte kasteel van Wijchen en dan stelde ze zich voor dat zij daar woonde.

 

Op een avond klonk er muziek bij het kasteel en was de poort open. Wijcheline kon het niet laten en liep de binnenplaats op. Een klein meisje stond in een deuropening van het kasteel en wenkte haar. Ze voelde medelijden met het eenzaam uitziende meisje. Een beetje verbaasd, maar ook wel nieuwsgierig volgde Wijcheline haar naar binnen en de deur viel achter haar dicht.

 

De volgende dag zagen de dorpelingen een kudde schapen lopen in het dorp, maar van Wijcheline was geen spoor te bekennen. Dagenlang werd er naar haar gezocht, maar vergeefs. De tijd verstreek en het verdwenen boerinnetje raakte in de vergetelheid.

Tot op Kerstavond. Die avond brandden de lichten in het kasteel, er klonk muziek en voor een raam was een wonderschone dame te zien met Emilie aan haar hand. De dorpelingen geloofden hun ogen niet: het was Wijcheline!

 

Elk jaar bij het Kerst Sprookjesfestijn, als de lichtjes aan gaan en de muziek klinkt, ontwaakt Wijcheline in het kasteel. De mensen uit het dorp bewonderen haar mooie sprookjesachtig verschijning en noemen haar hun Winterkoningin. Tijdens het sprookjesfestijn kan iedereen Wijcheline zien en stelt ze haar kasteel open.

 

Wijcheline groeide uit tot een prachtige, volwassen winterkoningin! Een paar jaar geleden werd ze smoorverliefd op een heuse Russische prins. Hun liefde was gelukkig wederzijds, dus het paar wilde al snel in het huwelijk treden. Helaas was de tsarina, de moeder van de prins, er fel tegen. Gelukkig kon Wijcheline’s toveroma de tsarina overtuigen van hun liefde.

 

De winterkoningin en prins Wijnand zijn een paar jaar geleden getrouwd, dat hebben ze gevierd met een groot feest. En inmiddels is Wijcheline ook nog in verwachting. Zal het een meisje of een jongetje worden…?

 

Benieuwd naar het gehele verhaal over Wijchenline? Dit kun je lezen in het Kerst Sprookjesfestijn Sprookjesboek

Deze site is gemaakt door PIXELMOTION