OV

Wijchen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Trein

Het NS-station van Wijchen is ideaal gelegen. Het centrum is slechts op 5 minuten loopafstand. Ieder kwartier vertrekt er een trein van en naar Nijmegen en Arnhem. Richting ‘s-Hertogenbosch rijden twee stoptreinen per uur.

 

Bus

Reis je het liefst per bus? Er zijn diverse bushaltes in en rondom het centrum. Plan je reis in via 9292.nl.

 

Buurtbus

Wijchen beschikt over een regio buurtbus. Een van de haltes is het treinstation. De buurtbus is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer. Vrijwilligers vervoeren je met een 8-persoons-busje. Je hoeft niet vooraf te reserveren. De buurtbus rijdt in een vast schema één keer per uur een route. De routes en dienstregeling zijn terug te vinden op www.breng.nl.

 

Parkeren

Parkeren in het centrum van Wijchen is zowel voor auto’s als fietsen heel eenvoudig.

 

Stallen van fietsen

Fietsenstallingen vind je aan de rand van het centrum en in de (winkel)straten. Alleen op de Markt en in de Kromme Elleboog mogen geen fietsen geplaatst worden. Dit in verband met het vrijhouden van de doorgang voor hulpdiensten. Bij het NS-station is er ook volop plaats voor fietsen, hier stal je je fiets in een overdekte en met camera’s beveiligde fietsenstalling.

 

Parkeren van auto’s

Prettig om te weten is dat je in het Wijchense centrum gratis kunt parkeren. Op zondag is zelfs gebruik van een parkeerschijf niet nodig.

Er zijn twee gratis parkeergarages in het centrum: bij NS-station Wijchen en bij de Oostflank (bereikbaar via de Meerdreef).

Bekijk welke parkeerplaatsen er zijn.

 

Bij blauwe zones is een parkeerschijf nodig van maandag t/m zaterdag van 9 tot 18 uur, en op vrijdag tot 20.00 uur.

 

Parkeren voor gehandicapten

Bezoekers met een invalidenkaart kunnen hun auto parkeren op de speciale plekken voor de gehandicapten. Op alle parkeerplaatsen worden deze plekken aangeduid met een verkeersbord.

 

Camper parkeren Wijchen

Wijchen heeft twee camperplaatsen op de parkeerplaats achter de bioscoop (Oude Klapstraat). Deze parkeerplaats is gratis, maar heeft geen voorzieningen.

 

Oplaadpunten elektrische auto

Het centrum Wijchen kent enkele oplaadpunten waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Bekijk het actuele overzicht.

 

 

 

 

 

 

Deze site is gemaakt door PIXELMOTION