OV

Wijchen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Trein

Het NS-station van Wijchen is ideaal gelegen. Het centrum is slechts op 5 minuten loopafstand. Ieder kwartier vertrekt er een trein van en naar Nijmegen en Arnhem. Richting ‘s-Hertogenbosch rijden twee stoptreinen per uur.

In het voorjaar van 2018 is er een heel nieuw stationsplein opgeleverd met een ondergrondse parkeergarage waar je gratis kunt parkeren. Ook is er volop ruimte voor fietsen in de nieuwe overdekte en met camera’s beveiligde fietsenstalling. Tevens is er een ruime kiss & ride strook.

 

Bus

Reis je het liefst per bus? Er zijn diverse bushaltes in en rondom het centrum. Plan je reis in via 9292.nl.

 

Buurtbus

Wijchen beschikt over een regio buurtbus. Een van de haltes is het treinstation. De buurtbus is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer. Vrijwilligers vervoeren je met een 8-persoons-busje. Je hoeft niet vooraf te reserveren. De buurtbus rijdt in een vast schema één keer per uur een route. De routes en dienstregeling zijn terug te vinden op www.breng.nl.

 

Brengflex

Je kunt ook gebruik maken van Brengflex. Deze bus moet je vooraf reserveren. Je reist via een directe verbinding van bushalte naar bushalte, in de regio Wijchen-Nijmegen. Reserveren kan via de BrengFlex-app of per telefoon. BrengFlex heeft gegarandeerd een zitplaats en je hoeft niet over te stappen. Je betaalt een vast bedrag van € 3,50 per persoon per rit. Betalen kan eenvoudig met je ov-chipkaart of pinpas.

 

Parkeren

Parkeren in het centrum van Wijchen is zowel voor auto’s als fietsen heel eenvoudig.

 

Stallen van fietsen

Fietsenstallingen vind je aan de rand van het centrum en in de (winkel)straten. Alleen op de Markt mogen geen fietsen geplaatst worden. Dit in verband met het vrijhouden van de doorgang voor hulpdiensten. Bij het NS-station is er ook volop plaats voor fietsen, hier stal je je fiets in een overdekte en met camera’s beveiligde fietsenstalling.

 

Parkeren van auto’s

Prettig om te weten is dat je in het Wijchense centrum gratis kunt parkeren. Op zondag is zelfs gebruik van een parkeerschijf niet nodig.

Er zijn twee gratis parkeergarages in het centrum: bij NS-station Wijchen en bij de Oostflank (bereikbaar via de Meerdreef).

Bekijk welke parkeerplaatsen er zijn.

 

Bij blauwe zones is een parkeerschijf nodig van maandag t/m zaterdag van 9 tot 18 uur.

 

Parkeren voor gehandicapten

Bezoekers met een invalidenkaart kunnen hun auto parkeren op de speciale plekken voor de gehandicapten. Op alle parkeerplaatsen worden deze plekken aangeduid met een verkeersbord.

 

Camper parkeren Wijchen

Wijchen heeft twee camperplaatsen op de parkeerplaats achter de bioscoop (Oude Klapstraat). Deze parkeerplaats is gratis, maar heeft geen voorzieningen.

 

Oplaadpunten elektrische auto

Het centrum van Wijchen kent een oplaadpunt waar de elektrische auto kan worden opgeladen. Deze bevindt zich op het Europaplein, bij nr. 122.

 

 

 

 

 

 

Deze site is gemaakt door PIXELMOTION