Leen een gratis rolstoel of duofiets

Leen een gratis duofiets of rolstoel - Wijchen=

Leen een gratis rolstoel of duofiets

14-07-2021

Iedereen doet mee in Wijchen

In de gemeente Wijchen vinden we het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om mee te doen. Want actief mee doen is niet alleen belangrijk om fit te blijven, het doet ook wat met je geluksgevoel. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er zijn kwetsbare Wijchenaren die graag in de buitenlucht willen zijn, willen bewegen en willen genieten van de prachtige omgeving. Maar dat helaas niet meer alleen kunnen.

Ga er samen op uit

Bij de Zandloper in Bergharen is het mogelijk om gratis een duofiets te lenen. Een duofiets is een driewielfiets voor twee personen. Hierbij zit je met z’n tweeën naast elkaar, waarbij één persoon de fiets bestuurt. Ook met een beperking is het goed om te blijven bewegen. Het stimuleert de activiteit van de hersenen en samen fietsen met familie en vrienden is ook nog eens goed voor de sociale contacten.

Dagje samen winkelen

Naast de uitleen van een duofiets kunnen inwoners ook tijdelijk gratis een rolstoel lenen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een dagje winkelen met je moeder. Of samen met oma die niet zo goed te been is toch een wandeling maken door het park.

Waar moet je zijn?

Via de dorpsondersteuners van MeerVoorMekaar, Niny Baltissen en Els Wilmink kun je een duofiets of rolstoel lenen in Bergharen. Ze zijn bereikbaar via het telefoonnummer 06 28399446 (Niny) en 06 48633587 (Els).

Meer weten
Wil je meer weten waar je nog meer een duofiets en een rolstoel kunt lenen? Kijk dan op https://www.wijchen.nl/hulpmiddel-tijdelijk-lenen/ of bel naar het sociaal wijkteam. Ze zijn bereikbaar via het telefoonnummer 088 – 432 7432.