De Leukste in Wijchen: Moederdag ideeën

02-05-2021 -
De Leukste in Wijchen: Moederdag ideeën

Voor Moederdag nog op zoek naar iets leuks? Wij hebben weer ‘De Leukste in Wijchen’ op een rijtje gezet. Wat dacht je van een heerlijk ontbijtje op bed? Of een fles roze Prosecco? Of een goed knutselidee?

Ga je liever voor een cadeautje of ontbijtje? Zelf gemaakt of gekocht bij moeders favoriete winkel of restaurantje? Kijk dan verder voor ‘De Leukste in Wijchen’ Moederdag ideeën. Lees meer….

PS: Heb jij een speciale reden om moeder in het zonnetje te zetten? Doe dan mee aan de 💜❤WINACTIE❤💜 op Facebook en laat een comment achter waarom je wil meedoen!

  • Zelf aan de slag!

Kei Tof! Beschilder een mooi steentje of kleine kei voor moederdag. Met de Facebook pagina van Kei Tof is de Wijchense Loes begonnen en heeft inmiddels al meer dan 60.000 leden, wow! Het idee is om tijdens een wandeling mooie of leuke stenen/keien te vinden en deze thuis te beschilderen. Maak een nieuwe wandeling en leg de stenen ergens neer voor de volgende vinder. Gevonden stenen worden meestal weer op de Faceook pagina gedeeld, en wellicht zie jij jouw Moederdag steen weer voorbij komen, hoe Kei Tof is dat?!

Bak er wat van! Kijk eens wat er al in de keuken te vinden is? Met een beetje boter, bloem en eieren zorg je zelf al voor een heerlijk geurend baksel. Wil je inspiratie voor makkelijke recepten of iets meer uitdaging; er is heel veel te vinden op het grote web. Heb je bakspullen nodig? Neem een kijkje bij HOOP Keukengemak.

Knutsel er op los! Heerlijk om te knutselen, samen of in stille voorbereiding, het is met liefde altijd een feestje. Want zelfgemaakte cadeautjes zijn absoluut het leukste! Voor inspiratie neem bijvoorbeeld een kijkje op de site van Lady Lemonade. Knutselspullen nodig? Loop eens door de Hema of Intertoys.

  • Een leuk cadeau is altijd dichtbij!

Bedrukte cadeaus. Ken je De Gekko’s op Alverna? Een leuk bedrijfje aan de Heumenseweg waar je grappige en coole bedrukte cadeautjes kunt scoren. Een goed bewaard geheim om hier je slag te slaan.

Bloemen. De bloemisten bij jou in de buurt hebben de mooiste boeketten klaar staan, is allerlei kleuren, geuren en prijsjes. Een DIY tip: maak met droogbloemen je eigen boeket voor langere tijd, kijk eens op Beads & Basics.

Lekkers en leuk. Loop gerust langs de winkels om inspiratie op te doen voor allerlei lekkers en leuks voor Moederdag. Dat kan ook lokaal online zoals bij Kaatje Jans Rijk aan Smaak voor een roze Prosecco, stel je eigen moederdagpakket samen (zie foto links) bij de Hema, of heerlijke chocolade bij Markt19 (foto rechts), kijk bij BiSonder , OEII concept Store, Sfeerderij de Gouden Engel en de WereldWinkel voor allerlei kado’s of bijvoorbeeld Douglas voor een heerlijk geurtje.

   

Taart en gebak. Geen keukenbakprins of -prinses in huis? Er zijn in elk winkelgebied van gemeente Wijchen zijn bakkers te vinden waar je de heerlijkste taartjes en gebakjes kunt halen. Wil je zeker zijn van jouw favoriete taartje, bestel het van tevoren even. Speciaal voor Moederdag heeft ’t Wapen van Wijchen een Mama taartje met verse aardbeien voor € 17,50 (tot 6 mei)!

Moois. Versier moeders met schitterende sieraden. Scoor ze bij haar favoriete winkel, of neem een kijkje bij Jewels & Trends of juwelier Robert Nuse.

Wijchen= Cadeaukaart. Weet je zelf niet wat je wilt geven? Dan laat moeders zelf kiezen met een Wijchen= Cadeaukaart. Te bestellen via onze webshop.wijchenis.nl. Kijk hier voor verkoop en inleverpunten.

  • Bestel een verrassend ontbijtje, brunch, lunch, high tea of diner

Maak het jezelf makkelijk en verwen moeders met een smaakvol, rijk gevuld lokale heerlijkheid. De lokale horeca doet zijn uiterste best om haar te verrassen met hun speciaal samengestelde Moederdag aanbieding. De keuze is reuze!  Wat te denken van een bestelling bij:

– Brownies&downieS, Moederdag ontbijt € 13,50 p.p.

– Document 12, een heerlijke moederdagbrunch vanaf € 19,50 p.p.

– Lieve Sophie, Moederdag op het terras € 19,95 p.p.

– Meneer Smit en De Leurse Hof, een moederdagbrunch € 24,50 p.p. of moederdagdiner € 29,50 p.p.

– Prikkers, een ontbijt, lunch, brunch, high tea vanaf € 14,50 p.p.

– Sterrebosch, de Moederdag verwenbox € 19,50 p.p.

– Thuis bij Fien, Fien’s Moederdag high-tea € 19,50 p.p.

  • Met moeders op de stoep dansen

Wil je met moeders een feestje vieren, neem dan contact op met Ronnie voor een echt stoepfeestje? Zomaar lekker dansen op haar tunes en ga coronaproof los met de voetjes van de stoep!

  • Voor de kleine beurs – High Hopes

Is het budget beperkt en ken je Stichting High Hopes nog niet? Met hun 4-jarig bestaan hebben ze een mooie grote actie bedacht deze week. Wil je hen steunen of voor moeders kans maken op een mooi Moederdag brunchbox of het grote pakket met cadeau’s, neem dan contact op met Priscilla de Wildt van Stichting High Hopes via hun Facebook pagina.

  • Picknicken met moeders

Neem haar mee naar een leuke picknick plek. In een eerdere ‘De Leukste in Wijchen’ editie hebben we de picknick plekken voor je verzameld. Wil je dat de kinderen hun eigen gang kunnen gaan, of lekker genieten van een mooi uitzicht of compleet verzorgd met een gevulde rugzak of zelfs een kruiwagen vol op pad? Lees dan hier meer voor de leukste picknick ideeën.

 

En dat brengt ons tot het laatste punt… Moederdag zonder moeder is een dag van herinneringen. En helemaal als je zelf geen kinderen hebt… De officiële Moederdag is één dag in het jaar, maar elke dag is eigenlijk een Moederdag. Alle dagen aandacht voor iedereen die zorgt voor een ander. Want eigenlijk zijn we allemaal een beetje moeder…  Als ik voor jou zorg, zorg jij dan voor mij? Dan zijn we samen gewoon aardig. Ook tegen elkaar… 💜❤️