Museum Kasteel Wijchen heropent 6 juni

6 juni 2020 -
Museum Kasteel Wijchen heropent 6 juni

Vanaf zaterdag 6 juni 2020 gaan de deuren van Museum Kasteel Wijchen weer open* voor publiek. Wegens de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan was het museum sinds 13 maart jl. gesloten. Het museum kijkt er naar uit om bezoekers weer te mogen begroeten.

Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt voor een veilige en verantwoorde heropening op 6 juni. Het museum volgt hierin de richtlijnen van het RIVM en de Museumvereniging.

Vooraf reserveren
Eén van de voorwaarden voor heropening is dat bezoekers vooraf moeten reserveren. Om het aantal bezoekers dat tegelijk in het museum aanwezig is te reguleren zal Museum Kasteel Wijchen gaan werken met tijdsloten die via de website te boeken zijn. Het boeken van een online ticket is mogelijk vanaf woensdag 3 juni 2020. Tijdens openingstijden in het weekend kan eventueel telefonisch gereserveerd worden via telefoonnummer 024 64 24 744.

Openingstijden
Vanaf 6 juni is het museum alleen in de weekenden open van 11-17 uur. Vanaf juli is het museum weer open op de gebruikelijke openingsdagen, woensdag t/m zaterdag 13-17 uur en zondag 11-17 uur.

Voor meer informatie en reserveren www.museumwijchen.nl.

* Kasteel Wijchen gaat gerenoveerd worden. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Vanaf 1 april 2020 gaat het kasteel dicht om het werk uit te kunnen voeren. Het museum in het kasteel is vanaf die datum niet meer toegankelijk. Maar Museum Kasteel Wijchen gaat niet dicht. Ze blijven actief vanuit het Koetshuis naast het kasteel.

Tot en met 30 augustus is de tentoonstelling Vrij! Wijchen herdenkt ’40 -’45 hier te zien. Vanaf 12 september 2020 is de tentoonstelling Ode aan de Waal.

×