HIERONDER VOLGT DE INFORMATIE VAN 2018. AAN HET PROGRAMMA VAN 2019 WORDT DRUK GEWERKT!

Muziek & Dans in 2018

Door het hele centrum klinken swingende muzieknoten van jazzmuzikanten bij terrassen en in de winkelstraten.

Waar spelen de jazzbands?

 1. Streetparade Orkest Veghel
  Loopband door het centrum
 2. Twan Kersten, de Wijchense Johnny Cash 
  Oude Klapstraat: Meneer Smit
 3. De Kamergenoten
  Oude Klapstraat: Thuis bij Fien
 4. Lollo Meier, gipsy jazz kwartet, met Lindy Hop Dans
  Burchtstraat
 5. Malou van den Broek o.b.v. Ivo Tak en Jan Pieter Maaywee
  Spoorstraat: Lieve Sophie
 6. Suitcase Suzy door Suzanne Menheere Vocals
  Kromme Elleboog
 7. Dixieland Crackerjacks 
  Loopband door het Horecastraatje, Kasteellaan en Sterrebosweg
 8. Bigband Wijchen
  Voor Kasteel Wijchen
 9. Junior Dixieland Society band (reünie)
  Voor Kasteel Wijchen
 10. Jazzkoor Lazy Sunday 
  Marktpromenade
 11. Down Town Dixie Society
  Marktplein
 12. Willy Vetsap, jazz zonder opsmuk
  Touwslagersbaan: Mark’s
 13. Driestroom Pop Band Jukebox
  Touwslagersbaan: Bisonder

Nieuw in 2018: Dans

Nieuw dit jaar bij Jazz & Wine is het element DANS. De Lindy Hop dansers van dansschool JazzOut uit Nijmegen geven een workshop om 14.45 uur (inschrijven is niet nodig). Het is al vanaf 14 uur mogelijk om mee te dansen!
Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dansstijl waarin verschillende stijlen, zoals jazzdance, charleston en tapdansen, zijn samengesmolten. Dans lekker met hen mee! Ze laten zich begeleiden door de vierkoppige formatie Lollo Meier en zijn te vinden in de Burchtstraat.

 

Plattegrond Jazz & Wine Wijchen

Meer informatie over de Jazzbands

 1. Streetparade Orkest Veghel
  Wat ooit ontstond als een gelegenheidsorkest voor de eerste editie van het Veghels evenement ‘Jazz in kerk en kroeg’, is inmiddels niet meer weg te denken. Het Street Orkest is een bonte verzameling van Veghelse musici. Deze ‘marching streetparade’ band speelt zoals de Mississippi brassbands vroeger speelde, maar dan in een eigentijds ‘gestreept’ jasje.
 2. Twan Kersten
  De Wijchense Johnny Cash laat diverse muziekstijlen horen, waaronder Rockabilly.
 3. De Kamergenoten
  Dit muzikale trio speelt allerlei genres, denk aan jazz, vette rock & roll, een mooie classic, swing, easy listening en een aantal gezellige Nederlandstalige meezingnummers. De Kamergenoten laten je luisteren naar vele artiesten uit vervlogen jaren.
 4. Lollo Meier
  Deze vierkoppige formatie speelt opzwepende zigeunermuziek geïnspireerd op de muziek van de legendarische gipsy jazzgitarist Django Reinhardt (23 januari 1910- 16 mei 1953) over wie in 2017 de film Django verscheen.
 5. Suitcase Suzy door Suzanne Menheere Vocals
  Suitcase Suzy beschikt over een zeer compacte set die bijna net zo elegant is als zij zelf; alles wat ze nodig heeft past in haar vintage kofferset. Ze combineert op charmante wijze bekende standards met hedendaagse lounge. Swingende jazz, intieme ballads, oude soul en mooie popsongs met een vleugje latin: naast klassiekers van Billy Holiday, Peggy Lee en Sade passeren hits van Caro Emerald, Adele en Norah Jones de revue.
 6. Malou van den Broek o.b.v. Ivo Tak en Jan Pieter Maaywee
  Zangeres Malou van den Broek brengt soul- en jazzklassiekers ten gehore. De klassiekers zijn covers van o.a. Etta James, Aretha Franklin en Amy Winehouse. Gezongen soms zoals het origineel en sommigen met een ‘twist’. Zij wordt begeleid door Ivo Tak (gitaar) en Jan Pieter Maaywee (piano/gitaar).
 7. Dixieland Crackerjacks 
  De in 1994 opgerichte Dixieland Crackerjacks maakten gelijk een flitsende start door het winnen van het concours van de Leidse Jazzweek. De Crackerjacks zijn veelvuldig op TV te zien geweest. Serieuze bekendheid in het buitenland werd verkregen door tal van filmpjes op YouTube, wat onder andere resulteerde in tournees naar Portugal.
 8. Bigband Wijchen
  De BigBand Wijchen laat jazzmuziek in al zijn variëteiten horen, met zang van Geertje van Woerden.
 9. Junior Dixieland Society band (reünie)
  De Junior Dixieland Society is een bekende naam uit het Wijchense jazzverleden! Vroeger kende Wijchen een driedaags jazzfestival, daarbij trad deze band regelmatig op. Ter ere van ons vijfjarige jubileum komen ze nog één keer bij elkaar voor een reünieconcert op het mooiste plekje van Wijchen, dus pal voor het kasteel.
 10. Jazzkoor Lazy Sunday
  Dit enthousiaste jazzkoor heeft 9 leden inclusief de professioneel geschoolde dirigente, Dorien van Veen. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. Duke Ellington, Johny Mercer en George Gershwin.
 11. Down Town Dixie Society
  Deze groep is anders dan de traditionele bands van hetzelfde genre door zijn repertoirekeuze: swingende easy listening muziek en aantrekkelijk voor een groot publiek, zowel jong(er) als oud(er).
 12. Willy Vetsap 
  Jazz zonder opsmuk. Gruizig en ongekookt. Het Willy Vetsap Kwartet, de reïncarnatie van de 16e eeuwse legende Willy Vetsap – uitvinder van de groove, houdt van jazz in zijn puurste vorm: swingende bebopritmes, pakkende thema’s, energieke vamps en mysterieuze klanken, afgewisseld met melodierijke ballads. Zoals de revolutionair Willy Vetsap het in 1557 al verkondigde in zijn magnum opus: Grooveo Ergo Sum.
 13. Driestroom Pop Band Jukebox
  Driestroomband Jukebox ie een groep die bestaat uit zeven enthousiaste, talentvolle muzikanten met een beperking.
×