Muziek & Dans

Door het hele centrum klinken swingende muzieknoten van jazzmuzikanten bij terrassen en in de winkelstraten.

Waar spelen de jazzbands?

Maar liefst vier loopbands door het hele centrum!

 • Kornuit B.V.
 • Mister Dixieland  
 • OhnO! Jazzband
 • JazzO’leans

K-Street Jazzband

Bij de horeca spelen:

 1. Arjen Tijs  
  Oude Klapstraat: Meneer Smit
 2. De Kamergenoten
  Oude Klapstraat: Thuis bij Fien
 3. Ivanka van Niftrik 
  Spoorstraat: Lieve Sophie
 4. Suitcase Suzy door Suzanne Menheere Vocals
  Kromme Elleboog
 5. K-Street Jazzband 
  Loopband door het Horecastraatje en de Kasteellaan
 6. Jazzkoor Lazy Sunday 
  Marktpromenade
 7. Djezpes
  Marktplein: Wapen van Wijchen
 8. Moonglow
  Marktplein: Zaal 4 en Brownies & Downies
 9. Willy Vetsap, jazz zonder opsmuk
  Touwslagersbaan: Mark’s

Dans

Op verschillende plaatsen in het dorp wordt gedanst door dansschool Lindy What? uit Nijmegen. Zijn dansen Lindy Hop, een Afro-Amerikaanse dansstijl waarin verschillende stijlen, zoals jazzdance, charleston en tapdansen, zijn samengesmolten. Dans lekker met hen mee!

jive-dans-jazz-wine-wijchen

Impulse Dance Studio uit Wijchen heeft twee dansworkshops in petto tijdens Jazz & Wine.
Het tijdschema voor deze middag bij Impulse aan het Marktpad:

13.30  Optredens van leerlingen van Impulse
14.00  De band JazzO’leans
14.30 Dansworkshop: Roaring 20’s
15.00  Optredens van leerlingen van Impulse
15.30  De band JazzO’Leans
16.00 Dansworkshop: Jive
16.30  De band JazzO’Leans
17.00  Workshop Stage Performance (alleen gevorderde dansers)

Verder kun je natuurlijk dansen op de muziek van sommige bands, denk aan de Ohno! Jazzband, K-Street Jazzband of Moonglow.

Meer informatie over de Jazzbands

Ohno! Jazzband

 • Kornuit B.V.
  Het repertoire van deze gezellige club muzikanten is breed: Van Elvis medley, The Mamas & the Papas tot André Hazes en René Froger. Herkenbare leuke muziek, vaak met een swingend jazzy sausje.
 • Mister Dixieland
  Mister Dixieland brengt vrolijke dixielandmuziek met een glimlach! Saxen, klarinet en zang daarbij begeleid door een volledige ritmesectie op mp3-speler, kortom een volwaardige dixieband. Muziekstijlen: dixieland, lounge en swing jazz.
 • OhnO! Jazzband
  Enthousiasme, een jonge en frisse uitstraling, een afwisselend repertoire dat is wat de OhnO! Jazzband kenmerkt. Ze spelen een mix van de onvervalste “oude stijl”, strakke Dixieland, swingende bluesjes en opzwepende streetparade jazz. De band draait haar handen ook niet om “for some funky style!” Daarbij staan de verschillende muzikanten garant voor wervelende solo’s en spetterende rifs. Bij deze muziek moet je bijna wel gaan dansen!
 • JazzO’leans
  De naam JazzO’leans van deze 8 koppige formatie refereert uiteraard aan New Orleans. Deze stijl zal ook de basis vormen voor het orkest met de vrijheid tot uitstapjes naar andere traditionele stromingen.

Moonglow

 1. Arjen Tijs
  Arjen Tijs brengt akoestische versies van bekende ballads en popsongs ten gehore!
 2. De Kamergenoten
  Dit muzikale trio speelt allerlei genres, denk aan jazz, vette rock & roll, een mooie classic, swing, easy listening en een aantal gezellige Nederlandstalige meezingnummers. De Kamergenoten laten je luisteren naar vele artiesten uit vervlogen jaren.
 3. Ivanka van Niftrik
  Ivanka zingt de lichte klanken van de jazz. Ze vertegenwoordigt de Smooth Jazz door nummers te zingen van Chet Baker, Frank Sinatra en Ella Fitzgerald.
 4. Suitcase Suzy door Suzanne Menheere Vocals
  Suitcase Suzy beschikt over een zeer compacte set die bijna net zo elegant is als zij zelf; alles wat ze nodig heeft past in haar vintage kofferset. Ze combineert op charmante wijze bekende standards met hedendaagse lounge. Swingende jazz, intieme ballads, oude soul en mooie popsongs met een vleugje latin: naast klassiekers van Billy Holiday, Peggy Lee en Sade passeren hits van Caro Emerald, Adele en Norah Jones de revue.
 5. K-Street Jazzband
  De K-Street Jazzband is een jonge, frisse, twaalfkoppige jazzformatie die onvervalste New Orleans Jazz en Street Parade laat horen: traditionele jazzmuziek die niet gemaakt is om te beluisteren, maar om op straat te beleven! De band is een stoot energie die op je afkomt, zorgt voor een glimlach op het gezicht en de voetjes van de vloer krijgt! 
 6. Jazzkoor Lazy Sunday
  Dit enthousiaste jazzkoor heeft 9 leden inclusief de professioneel geschoolde dirigente, Dorien van Veen. Het repertoire bestaat uit nummers van o.a. Duke Ellington, Johny Mercer en George Gershwin
 7. Djezpes
  Djezpes is een vierkoppige jazzband met als reportoire swingende golden oldies uit de jazz, lazy gypsie tunes en opzwepende zigeunermuziek! De vocalist van deze authentieke band is  Monique Winkelman.
 8. Moonglow
  Weleens een combinatie van Jazzy pop, poppy jazz en electro swing gehoord? Samen met de gedreven uitvoering met muzikanten uit Portonova en de uitbundige improvisaties van jazzvirtuoos Tony Peters vormt dit de sound van Moonglow. Ze spelen moderne liedjes met een vleugje jazz. Heerlijke dansbare muziek!
 9. Willy Vetsap 
  Jazz zonder opsmuk. Gruizig en ongekookt. Het Willy Vetsap Kwartet, de reïncarnatie van de 16e eeuwse legende Willy Vetsap – uitvinder van de groove, houdt van jazz in zijn puurste vorm: swingende bebopritmes, pakkende thema’s, energieke vamps en mysterieuze klanken, afgewisseld met melodierijke ballads. Zoals de revolutionair Willy Vetsap het in 1557 al verkondigde in zijn magnum opus: Grooveo Ergo Sum.