Parkeren in het centrum van Wijchen is zowel voor auto’s als fietsen heel eenvoudig.

Stallen van fietsen

Fietsenstallingen vind je aan de rand van het centrum en in de (winkel)straten. Alleen op de Markt mogen geen fietsen geplaatst worden. Dit in verband met het vrijhouden van de doorgang voor hulpdiensten. Bij het NS-station is er ook volop plaats voor fietsen, hier stal je je fiets in een overdekte en met camera’s beveiligde fietsenstalling.

Parkeren van auto’s

Prettig om te weten is dat je in het Wijchense centrum gratis kunt parkeren. Op zondag is zelfs gebruik van een parkeerschijf niet nodig.
Het Wijchense centrum kent ook enkele gratis parkeergarages: bij NS-station Wijchen en bij de Oostflank (bereikbaar vanaf de Meerdreef).

Bekijk welke parkeerplaatsen er zijn.

Van maandag t/m zaterdag is op veel plaatsen een parkeerschijf nodig van 9 tot 18 uur.

Met het openbaar vervoer

Wijchen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wil je met het openbaar vervoer van of naar Wijchen reizen, dan kun je kiezen uit de trein, de bus of de buurtbus. Lees meer over het openbaar vervoer van en naar Wijchen centrum.

Parkeren voor gehandicapten

Bezoekers met een invalidenkaart kunnen hun auto parkeren op de speciale plekken voor de gehandicapten. Op alle parkeerplaatsen worden deze plaatsen aangeduid met een verkeersbord.

Camper parkeren Wijchen

Wijchen heeft twee camperplaatsen op de parkeerplaats achter de bioscoop (Oude Klapstraat). Deze parkeerplaats is gratis, maar heeft geen voorzieningen.

Oplaadpunten elektrische auto

Het centrum van Wijchen kent enkele oplaadpunten voor elektrische auto’s. Deze bevinden zich in ieder geval op het Europaplein bij nummer 122, in de parkeergarage bij het Station en op het parkeerterrein de Oostflank.