Intocht Sinterklaas (koopzondag)

Zondag 19 november

De pieten doen een beetje raar dit jaar…. De pieten zijn niet fit! Ze slapen veel, als dit zo door gaat komen de pakjes nooit op tijd in Nederland! Sinterklaas maakt zich grote zorgen…. Wat is er toch aan de hand dit jaar?

Bekijk hieronder alvast het filmpje van Sinterklaas en de Pieten.

13:00 – 13:30 Programma kasteel
De Sint zal om 13:00 uur zijn entree maken en verwelkomd worden door Rinus de reporter en de burgemeester van Wijchen.

Dit jaar komen er (net als bij het Kerstsprookjesfestijn) hekken te staan die dienen als soort van ‘sluis’. In deze sluis mogen alleen kinderen, zodat zij helemaal vooraan bij het kasteel komen te staan en zij Sinterklaas en Piet goed kunnen zien.

Aan ouders wordt gevraagd achter deze hekken te blijven. Van de organisatie zullen ze bij ingang van deze sluis ook handhaven of dat iedereen zich hier aan houdt (anders heeft deze sluis niet zoveel zin).

We hopen op veel blije kindergezichten die dit jaar de Sint goed kunnen zien. Tot zondag!

13:30 – 14:30 Intocht Sint
De Sint gaat met zeker 45 pieten, onder muzikale begeleiding van ’t Kapelleke, een rondje maken door het centrum van Wijchen.

14:30 – 16:00 Pietendisco bij Sterrebosch
Een aantal Pieten zullen van 14.30 – 16.00 uur gymoefeningen gaan doen tijdens de Pietendisco in Sterrebosch.

15:00 – 16:00 uur Meet and greet Sint in Kasteel
Sint gaat na zijn rondje door het dorp terug naar het kasteel waar van 15:00 -16:00 uur een Meet & Greet met de Sint zal zijn.  De pieten gaan na de disco en de Meet & Greet naar het Pietenhuis, dat gevestigd is in de bibliotheek van Wijchen, en zullen daar de komende weken verblijven.

De winkels zijn open van 13.00 – 17.00 uur

Alle sint activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met Hakoena