Ieder jaar maakt Sinterklaas zich op voor de grote reis van Spanje naar Nederland. Maar de Sint en zijn Pieten weten dat ze na deze drukke dag altijd terecht kunnen in het prachtige en warme kasteel in Wijchen. Na een korte nachtrust worden de Sint en zijn Pieten hartelijk welkom geheten door de Wijchense kinderen. De aankomst in ons koude kikkerlandje is voor de Goedheiligman altijd een heel spannend moment. Dit jaar staat zondag 19 november al met vette letters geschreven in de agenda van de kindervriend.

De afgelopen jaren kende de Sint maar een korte nachtrust en moesten we hem een paar keer wakker maken omdat er al
veel kinderen bij het kasteel te wachten stonden.

Drie jaar geleden was de Sint zoek en het bleek dat hij met een Tuk Tuk was weggegaan voor een ziekenbezoek. Een jaar later was de Sint toe aan een nieuw behang in zijn tijdelijke kasteel in Wijchen.  Vorig jaar waren twee pieten verliefd en gingen trouwen. Wat zal er dit jaar gebeuren?

Dit jaar doen de pieten een beetje raar.. De pieten zijn niet fit! Ze slapen veel, als dit zo door gaat komen de pakjes nooit op tijd in Nederland! Sinterklaas maak zich grote zorgen en is daardoor een beetje gespannen. Tijd om hem goed te verzorgen.

Dit jaar heeft Sinterklaas van de organisatie een cadeautje aangeboden gekregen om na een lange reis vanuit Spanje en de intocht van Dokkum eerst even te relaxen met een lekker ‘fris op’ drankje, voordat hij de Wijchense kinderen zal toe spreken.