Studenten HAN steunen ‘Geef Frans met een kerstpakket de kans!’

12 december 2019 -
Studenten HAN steunen ‘Geef Frans met een kerstpakket de kans!’

Kerstpakketten inzamelen voor inwoners van Wijchen die een dergelijk extraatje goed kunnen gebruiken, zoals gezinnen met kinderen die onder de armoedegrens leven, ouderen en vluchtelingen. Dit is wat de stichting ‘Geef Frans met een kerstpakket de kans!’ jaarlijks doet. Een actie van Wijchenaren voor Wijchenaren. Ook dit jaar mocht ‘’Frans’’ weer veel pakketten in ontvangst nemen. Een mooie bijdrage werd geleverd door zes studenten van de HAN die maar liefst 13 grote kerstpakketten met een waarde van in totaal €2750,- doneerden aan dit goede doel. 

Business Connected

In samenwerking met Business Connected (Druten) organiseerden Amber, Anne, Britt, Rachel, Mike en Willem van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als afsluiting van hun minor een groot kerstevenement voor 50 bedrijven uit de foodsector. Dit Decemberfeest vond plaats op 4 december jl. in het Claus Event Center in Hoofddorp. Elke deelnemer kreeg voorafgaand aan het Decemberfeest de mogelijkheid een product vanuit het eigen bedrijf te sponsoren voor de kerstpakketten die na afloop werden uitgereikt aan alle aanwezigen.

Geef Frans met een kerstpakket de kans!

Dit jaar hadden alle deelnemers van het Decemberfeest de mogelijkheid om hun eigen kerstpakket te schenken aan een goed doel. Na overleg met Business Connected kozen de studenten van de HAN voor de stichting ‘Geef Frans met een kerstpakket de kans!’  Chantal van Summeren van Business Connected: ‘De kerstpakketten die door onze leden worden samengesteld, zijn vaak enorm. Er zitten immers ruim 80 producten in. We vinden maatschappelijke betrokkenheid belangrijk en steunen graag lokale initiatieven om zo iets te kunnen betekenen voor mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. We vinden Geef Frans met een kerstpakket de kans! een prachtig initiatief en zijn ervan overtuigd dat onze pakketten een uitstekende bestemming krijgen ’ Op 22 december werden op de sprookjesmarkt in Wijchen 13 grote dozen afgeleverd en werd een cheque ter waarde van €2750,-  overhandigd aan het bestuur van de stichting. Drie studenten bleven de hele dag als vrijwilliger op de markt om te helpen met het inzamelen en verdelen van de pakketten.

×