3 & 4 juli – Pontjesdagen

Pontje bij Niftrik en Batenburg - Wijchen=

3 & 4 juli – Pontjesdagen

22-06-2021

Een weekend zigzaggen over en langs de Maas

Op 3 en 4 juli vinden de eerste Pontjesdagen plaats. Op de fiets of te voet zigzaggend door het gebied van Woudrichem tot Wijchen, met de vele recreatieve voet- en fietspontjes, die een centrale plek innemen tijdens deze Pontjesdagen. Langs de route van zo’n 90 kilometer bezoek je mooie pareltjes langs de Maas en word je passend binnen de geldende covid-19 maatregelen verrast door musea, waterschappen en betrokken ondernemers.

In het gebied liggen onder ander vestingstadjes Woudrichem, Heusden, Batenburg, Ravenstein en Megen en de steden ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen. Daarnaast vind je er tal van authentieke Maasdorpjes en verschillende watersport- en natuurgebieden, direct aan de Maas maar ook bos-, heide- en duingebieden iets verder van het water.

Je kunt tijdens deze dagen gebruik maken van de pontjes voor slechts €0,50 per overtocht. En de deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en waar mogelijk voor diverse acties waarmee de beleving in het bijzonder gebied nog mooier wordt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan dit programma. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de website van pontjesdagen.nl of kijk op Facebook.