Kunst

Kunstwerk bakenbomen Batenburg - Wijchen=

Kunst in gemeente Wijchen


Buitenkunst & exposities

Gemeente Wijchen is een Walhalla voor kunstliefhebbers. Want Wijchen is niet alleen rijk aan buitenkunstwerken in alle stijlen; van historische monumenten tot abstracte werken en van kleurrijk tot sober.

Maar er worden ook regelmatig exposities georganiseerd met kunstwerken van lokale kunstenaars in het Kunsthuis, Kasteel Wijchen en Kasteel Hernen en in de Sint-Victorkerk.

Kunst MORISgraffiti bij Jumbo - Wijchen=

Exposities & kunstroutes


Koetshuis Wijchen - Wijchen=

Kunsthuis & exposities

In het centrum van Wijchen bevind zich in het Koethuis naast het kasteel het Kunsthuis, waar het gehele jaar regelmatig exposities worden georganiseerd. Het museum in Kasteel Wijchen heeft naast haar vaste collectie ook wisselende tentoonstellingen. Deze zijn alleen toegankelijk bij bezoek aan het museum. In de zomerperiode is er in de Oude of Sint-Victorkerk in Batenburg exposities met hedendaagse kunst te bewonderen. Bekijk voor alle exposities die momenteel plaatsvinden de agenda.

Buitenkunst Ed van Teeseling - Fotograaf Maker: Yola de Lusenet - Wijchen=

Maak zelf een kunstroute

Maak zelf een route langs alle kunstwerken. Het totaaloverzicht van kunstwerken kun je hier bekijken of via deze kaart, waar je ook gelijk de naam van de kunstenaar erbij ziet staan. Voor (nog) meer informatie over beelden in Gelderland neem een kijkje op deze pagina.

Kunst in Wijchen - fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

Bestaande kunstroutes

Wijchen is rijk aan kunst ‘op straat’. Het boekje ‘Kijk op kunst’ neemt je via drie fietsroutes mee langs de vele kunstwerken die Wijchen rijk is. ‘Kijk op kunst’ is jouw gids langs kunst in Wijchen en vertelt je per kunstwerk wie de kunstenaar is en wat het verhaal is achter het kunstwerk. Op deze manier maak je op een laagdrempelige manier kennis met kunst en bezienswaardige plekken in de gemeente Wijchen. Het boekje ‘Kijk op kunst’ is te verkrijgen bij bij het Tourist Information Point (TIP) in Kasteel Wijchen.