Winkelen

Winkelen in Wijchen


Gevarieerd winkelaanbod in Wijchen centrum

Binnen het hart van Wijchen is het heerlijk shoppen! Mooie, unieke, gezellige winkels voor iedereen. Het centrum kenmerkt zich door de vele exclusieve boetiekjes, speciaalzaken, maar ook de bekende filiaalbedrijven worden er vertegenwoordigt. Op zoek naar mode, lifestyle of cadeauwinkels, je vindt het er allemaal.

Het autovrije centrum, met genoeg gratis parkeerplaatsen vlakbij de winkelstraten is een groot voordeel. Na het shoppen even bijkomen, dat kan. Wijchen beschikt over de nodige lunchrooms en restaurants. Bij mooi weer kun je terecht op een van de vele terrassen o.a. op het gezellige marktplein.

Winkelen in de Marktpromenade Wijchen - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=
Winkelen in de Spoorstraat in Wijchen - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Openingstijden

De minimale openingstijden van de winkels in het centrum zijn:

Maandag: verschillend per winkel
Dinsdag t/m donderdag: 9.30 – 17.30 uur
Vrijdag: 9.30 – 20.00 uur
Zaterdag: 9.30 – 17.00 uur

Voor openingstijden per winkel klik hier.

Kaaswinkel in Touwslagersbaan Wijchen - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Koopzondagen

Een aantal winkels zijn elke zondag open, maar de meeste winkels zijn open op een aantal gemeenschappelijke koopzondagen die worden georganiseerd samen met een gezellig evenement. Tijdens deze gemeenschappelijke koopzondagen zijn de meeste winkels open va 13.00 – 17.00.

Parkeren - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Gratis parkeren

Het centrum van Wijchen is eenvoudig te bereiken. Of je nu met de fiets, de auto of per openbaar vervoer komt. In het centrum kun je binnen de blauwe zone maximaal 2 uur gratis parkeren. Buiten deze blauwe zone is er een mogelijkheid tot lang parkeren in Wijchen.

De warenmarkt


De gezelligste weekmarkt uit de regio!

Elke donderdagochtend bevind zich een drukbezochte weekmarkt plaats midden in het centrum op het marktplein. De vaste marktkooplui zorgen voor een gezellige sfeer. Je vindt er bloemen, brood, kaas, noten, fruit, groente, vis, stroopwafels en andere koopwaren. Allen van een goede kwaliteit en niet te duur. Een bezoek is echt aan te raden. Enkele jaren geleden is deze markt nog uitgeroepen tot de beste kleinere markt van de regio.

Warenmarkt Wijchen donderdags - Wijchen=

Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat het hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten