Parkeren in Wijchen

Winkelen in de Spoorstraat in Wijchen - fotograaf Dick Vogelzang - Wijchen=

Altijd gratis parkeren in Wijchen!


Parkeerplaatsen in Wijchen centrum

In heel gemeente Wijchen, inclusief het station en in Wijchen centrum, kun je gratis parkeren. Met een parkeerkaart kun je binnen de blauwe zones maximaal 2 uur staan, op andere plekken, zoals in de garage, langer. De blauwe zones zijn herkenbaar aan de blauwe lijnen om de parkeervakken heen. Uitzondering is de Vlaskam (ingang via Burchtstraat), hier is de maximale parkeertijd 1 uur.

Leg bij aankomst de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van je auto. De schijf stel je in op de aankomsttijd. De blauwe zone geldt van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Bekijk alle parkeerplaatsen op kaart.

Parkeren in Wijchen - Fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

Oplaadpunten elektrische auto’s

Het centrum Wijchen kent enkele oplaadpunten waar elektrische auto’s kunnen worden opgeladen. Hierbij het actuele overzicht.

Parkeren gehandicapten

In Wijchen heb je voldoende plekken voor bezoekers met een gehandicaptenparkeerkaart. Ze kunnen hun auto parkeren op de speciale plekken voor gehandicapten. Op alle parkeerplaatsen worden deze plekken aangeduid met een verkeersbord.

Fietsen parkeren in de centrum Wijchen - Wijchen=

Fiets parkeren centrum

Fietsenstallingen zijn te vinden aan de rand van het centrum en in de (winkel)straten. Dikwijls kunnen de fietsen hierdoor zelfs recht voor de deur worden gestald. Alleen op de Markt in de Kromme Elleboog (ingang HEMA Spoorstraat) mogen geen fietsen geplaatst worden, dit in verband met het vrijhouden van de doorgang voor hulpdiensten. Doe dit dus ook niet, want je hebt anders kans dat je fiets weggehaald wordt door de gemeente.

Camper parkeerplaatsen


Gratis en betaalde camperplekken

Wijchen heeft een tweetal gratis camperplaatsen nabij het centrum op de parkeerplaats van zwembad de Meerval. Deze parkeerplaatsen hebben geen voorzieningen en hier mag maximaal 48 uur verbleven worden.

Tevens zijn er voldoende camperplaatsen met voorzieningen in gemeente Wijchen. Bekijk hier waar dat deze zijn.

Camperparkeerplek De Holtsehoek - Wijchen=

Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat het hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten