Stichting BIZ Pandeigenaren Wijchen Centrum


Kasteel Wijchen met tulpen - mei 2022 - fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

Stichting BIZ Pandeigenaren Wijchen Centrum


Waar zetten de pandeigenaren zich voor in?

De pandeigenaren in het centrum van Wijchen weten als geen ander hoe belangrijk het is om te blijven investeren. Vandaar dat in 1 januari 2021 de Stichting BIZ Pandeigenaren Wijchen Centrum is opgericht.

Waarom oprichting BIZ?

Voorheen werden deze investeringen gefinancierd door de vereniging van Pandeigenaren Wijchen Centrum (VPWC). Het lidmaatschap van de VPWC was op vrijwillige basis. Om een meer evenwichtige bijdrage en een grotere betrokkenheid te creëren is besloten om gebruik te maken van de Bedrijven Investeringszone wet (BIZ-wet). Met een BIZ betalen namelijk alle eigenaren mee aan de kosten van het verbeteren van een winkelgebied of bedrijventerrein. Per 1 januari 2021 is de stichting actief en opereert 5 jaar, de wettelijke BIZ termijn.

Nauwe samenwerking met gemeente en centrummanagement

De BIZ pandeigenaren werkt nauw samen met gemeente en het Centrum Management Wijchen. Eens per jaar maken ze met z’n drieën een accountplan en een gemeenschappelijke begroting. De BIZ pandeigenaren investeren met name in de buitenaankleding , te denken aan bloemen, verlichting, vlaggen en banieren.

Daarnaast komt het bestuur van deze stichting regelmatig bij elkaar, zowel onderling als samen met het centrummanagement en gemeente, om te kijken hoe het centrum aantrekkelijk, gezellig en leefbaar te houden.

(Op de foto: voorzitter Dick Sommerdijk)

Dick Sommerdijk - Wijchen=

Bestuur BIZ Pandeigenaren

De organisatie van het bestuur bestaat uit:

(Er is een vacature voor penningmeester)

Contactgegevens:

Stichting BIZ Pandeigenaren Wijchen Centrum
Dick Sommerdijk
Boterbloemstraat 4
6602 CB Wijchen
info@pandeigenarenwijchen.nl


Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten