Openbaar vervoer

Station Wijchen - Wijchen=

Openbaar vervoer in Wijchen


Met gemak reizen in, van en naar Wijchen

Het openbaar vervoer in Wijchen is goed geregeld. Het treinstation is op loopafstand van het centrum en de kerkdorpen zijn te bereiken met de (buurt)bus. Bekijk hieronder alle mogelijkheden die er zijn in gemeente Wijchen omtrent openbaar vervoer of kijk op de website van de vervoerders:

Trein bij Niftrik tussen de zonnebloemen - fotograaf Jolanda van de Logt - Wijchen=

Met de trein of de (buurt)bus


Station Wijchen - Dick Vogelzang - Wijchen=

Trein

Het NS-station van Wijchen is ideaal gelegen. Het centrum is slechts op 5 minuten loopafstand. Ieder kwartier vertrekt er een trein van en naar Nijmegen en Arnhem. Richting ‘s-Hertogenbosch rijden twee stoptreinen per uur. Aan het Stationsplein is een meerlaagse overdekte parkeergarage en een fietsenstalling waar je gratis kunt parkeren. Tevens is er een ruime en kiss & ride strook, waar je reizigers kunt afzetten en ophalen.

Bus Wijchen Noord - Wijchen=

Bus

Reis je het liefst per bus? De onderstaande buslijnen rijden in Wijchen:

  • Lijn 13: Wijchen – Nijmegen-Lent
  • Lijn 15 Wijchen – Nijmegen
  • Lijn 65 Beuningen – Wijchen

Plan je reis makkelijk via 9292.nl.

Buurtbus Wijchen - Wijchen=

Buurtbus

Wijchen beschikt over een regio buurtbus. Een van de haltes is het treinstation. De buurtbus is een kleinschalige vorm van openbaar vervoer. Vrijwilligers vervoeren je met een 8-persoons-busje. Je hoeft niet vooraf te reserveren. De buurtbus rijdt in een vast schema één keer per uur een route. De routes en dienstregeling zijn terug te vinden op www.buurtbus.nl of bekijk de routes in onze blog

Hoe te betalen?
Betalen kan met de OV-chipkaart of een los kaartje (enkele reis). Afrekenen kan alleen met PIN.

Avan vervoer - Wijchen=

Avan

Avan is vervoer voor mensen die zelfstandig of onder begeleiding reizen. Het vervoer in Wijchen met Avan is goed toegankelijk voor ouderen en voor mensen met een beperking. Ook wanneer je hulpmiddelen gebruikt zoals een rollator, scootmobiel, looprek of rolstoel. Het vervoer wordt uitgevoerd met een taxi of taxibus. Voor meer informatie of het plannen van een rit ga naar de website www.avan-vervoer.nl.

OV-fiets

Bij de fietsenstallingen en de voorzijde van het station Wijchen staan een aantal OV-fietsen. Bekijk de beschikbaarheid van de OV-fietsen via deze link.

Villa Mes inrit parkeergarage station Wijchen - Wijchen=

Parkeren

Net als in de rest van Wijchen is parkeren bij het station in Wijchen gratis. Parkeer je auto de overdekte garage of overdekte fietsenstalling.

Het land van heerlijkheden tussen Maas & Waal

Ga je mee op ontdekkingstocht? Wijchen bestaat uit 7 kerkdorpen met ieder haar eigen charme en een historie die ver terug gaat in de tijd. Zo wisten de Romeinen al dat het hier goed vertoeven was.

De omgeving bestaat uit afwisselende landschappen, zoals open landerijen, rivierduinen, bossen en watergebieden. Midden in het centrum staat een sprookjesachtig kasteel en is de Markt sfeervol met vele horecagelegenheden en winkels.

Kortom er valt genoeg te beleven in Wijchen!

Agenda
Winkels
TIP
Horeca
Webshop
Overnachten