Kriskras door Wijchen en omstreken met de buurtbus

Kriskras door Wijchen en omstreken met de buurtbus

24-06-2021

De Buurtbus in Wijchen, wat is het?

De buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. De Buurtbus is voor iedereen en alle leeftijden, zonder lidmaatschapspas of abonnement, te gebruiken. Ouderen, maar ook schooljeugd kan van deze busdienst gebruik maken. De busdienst is ook geschikt om bijvoorbeeld met vakantiekoffers vanuit de wijken naar het station in Wijchen te rijden of om in het centrum of in de omliggende centra te winkelen. Ditzelfde geldt voor de inwoners van de omliggende steden(2) en dorpen(10) om bijvoorbeeld een dagje in Wijchen te shoppen.

18 opstapplaatsen van de Buurtbus in de gemeente Wijchen 

Alleen in de gemeente Wijchen zijn er al 18 opstapplekken. Maar ook tussen de haltes kun je worden opgepikt. Er zijn vier buslijnen die van Wijchen naar Malden(561), Batenburg(563), Beuningen(565) en Grave(568) rijden.

Lijn 561 Buurtbus - Wijchen=

Lijn 561

Lijn 563 Buurtbus - Wijchen=

Lijn 561

Lijn 565 Buurtbus - Wijchen=

Lijn 565

Lijn 568 Buurtbus - Wijchen=

Lijn 568

Voor meer informatie over de opstapplaatsen kijk op de website van Breng of bekijk de routes op papier.

Hoe te betalen?

Betalen kan met de OV-chipkaart of een los kaartje (enkele reis). Afrekenen kan alleen met PIN.

De Buurtbus en mensen met een beperking

Mensen met een beperking kunnen alleen gebruik maken van de Buurtbus wanneer ze zelf in en uit kunnen stappen. Wanneer dit niet het geval is kan er gebruik worden gemaakt van Avan. Het vervoer met Avan is goed toegankelijk voor ouderen en voor mensen met een beperking. Voor meer informatie of het plannen van een rit ga naar de website www.avan-vervoer.nl.