9x Wijchense kerstcadeautjes voor onder de boom!

9x Wijchense kerstcadeautjes voor onder de boom!

19-12-2023

Kerstcadeaus uit Wijchen!

In het centrum van Wijchen kun je niet alleen heel erg gezellig winkelen. Je kunt hier ook terecht voor de leukste cadeau voor onder de kerstboom. En draag jij Wijchen een extra warm hart toe, dan koop je uiteraard een écht Wijchens cadeautje. Leuk om te geven aan je partner, familie of aan vrienden.

Benieuwd welke Wijchense cadeau’s er allemaal zijn en waar je de leukste Wijchense cadeau’s kunt scoren, scroll dan snel naar beneden. Oh en vergeet vooral de Wijchen= Cadeaukaart niet! Als je deze online besteld dan komen we deze kosteloos bij je thuisbezorgen (of verkrijgbaar bij één van onze verkooppunten).

 

Pro College - Kerstmarkt - Wijchen=

Wijchense inspiratie voor de kerstdagen


1. ‘Ons Kasteel’

‘Ons Kasteel’ een boek geschreven door Nicole Janssen en Antal Giesbers.

Het boek geeft je als lezer een inzage in een bijzonder project; Kasteel Wijchen. De historie, renovatie maar ook de toekomst van het kasteel.

Het is bijzonder cadeau om te geven. Een stukje prachtige historie én toekomst uit ons eigen Wijchen.

Het boek is in Kasteel Wijchen te verkrijgen. Maar je kunt er nog veel meer cadeautjes vinden in Wijchense stijl…

2. Wijchens likeurtje

Ben jij een echte likeur liefhebber? Hoe leuk is het dan om échte Wijchense likeurtjes te krijgen.

Bij de Gall & Gall, Europaplein 61 in Wijchen, hebben ze 5 verschillende smaken. Kies voor een kruiden-, koffie- of vanille likeur of ga voor de bijzondere mix chocolade-kers of whiskey-caramel…

Liever een proefsetje geven? Dat kan ook! Vier smaken in één verpakking. Ideaal voor onder de kerstboom.

3. Wijck

Interieurproducten die onlosmakelijk verbonden zijn met bijzondere plaatsen. Dat is het motto van Wijck.

Er is ook speciaal een lijn van Wijchen en die is te verkrijgen bij de Gouden Engel, Touwslagersbaan 3.

Kies voor een poster in strakke stijl van ‘ons durp’ of ga voor een heerlijke geurkaars. Ook zijn er geurstokjes, handzeep of roomspray te verkrijgen.

Is Wijchen je geboortedorp of een mooie herinnering? Kies dan voor een bijzonder cadeau van Wijck!

4. Delicatessen

Ga je liever voor een delicatesse? Dan kun je voor genoeg lekkers terecht bij Verkleij!

Te denken aan Toffe peertjes, ventiel-d(r)opjes of Wijchense eikels (melkchocolade). Of wat dacht je van vers gebrande noten van de Wijchense mix of ga voor overheerlijke Wijchense Kusjes van callebaut-chocolade.

Meer van de alcoholische versnaperingen? Dan kun je kiezen uit een rode of witte wijn, geïnspireerd op Kasteel Wijchen en de Wijchense molen. Maar ook voor een Wijchense biertje… Zie cadeautip 9!

Verkleij Kaas en Noten is gevestigd op Touwslagersbaan 8a.

5. Wijchens Servies

Op zoek naar iets origineel “Wijchens”? Wat dacht je van een bordje, mok of schaal!

Kies voor de Wijchense molen, kasteel Wijchen, een ‘ski-line’ van alle bezienswaardigheden of voor een leuke tekst, uiteraard in Wijchens Dialect. Joy Servies maakt het servies uit losse pols en dat geeft het een persoonlijk karakter.

Ook de Wijchense canvas tasje met het kasteel erop is hier verkrijgbaar en een super leuk kleinigheidje!

Deze collectie is te koop bij Labelzz living lifestyle & gifts, Touwslagersbaan 14. Het is een uniek, maar ook vooral een persoonlijk cadeau.

6. Wijchens Genot

Kies voor een speciale kruiden elixer, Wijchens Genot!

Deze op ambachtelijke wijze bereide kruiden elixer is getrokken van talrijke natuurzuivere kruiden volgens Kaatje Jans eigen recept! De eigenaren hebben samen met de makers een heerlijk kruiden elixer samengesteld.

Er zijn 2 verschillende hoeveelheden te verkrijgen en er is een leuk samengesteld pakketje.

Verkrijgbaar bij Kaatje Jans Rijk aan Smaak, Spoortstraat 5. Een bijzonder Wijchens Genot!

7. BiSonder

Ga voor een prachtige houten skyline van Wijchen waar alle bijzondere bezienswaardigheden staan of kies voor een hout uitgesneden plattegrond van Wijchen. In 3 verschillende kleuren en past zo in elk huishouden.

Ook maakt Bisonder zelf kaarsen met daarop een afbeelding van het kasteel of de Wijchense molen. Hoe persoonlijk wil je het hebben!

Bisonder, Touwslagersbaan 34, heeft het groot Wijchens puzzelboek en het boek ‘twee Wijchense generaties in gesprek’ in de winkel.

8. Uit de Molen

Brood- en cake mix, noten, zaden & vruchten, talloze soorten meel en verschillende streekproducten. Het assortiment is breed, toegankelijk en bevat voor elk wat wils. Dagelijks wordt er met liefde, kennis en ervaring gewerkt aan het samenstellen van ideale producten voor de thuisbakker!

Versgemalen en bereid in een prachtig monument dat is gebouwd in 1799. Loop binnen in het winkeltjes van de karakteristieke Wijchense molen, Bronckhorstlaan 11, en kies uit talloze Wijchense producten.

9. Iconisch bier

Bierliefhebber in de familie? Ga dan voor de speciaal gebrouwen Wijchens bier!

Ken je de zes Wijchense iconen al? ‘Ronnie’, ‘Fien’, ‘Geert’, ‘Leo’, ‘Toontje’, en ‘Pater de Haas’

Alle zes hebben ze een eigen biertje met een eigen bijzondere smaak. Gebaseerd op het verhaal achter het icoon. Zo is Fien een heerlijk zwaar zomerblond biertje en is Leo een witbiertje…

Alle zeven de iconen zijn te verkrijgen bij Mitra (Zuiderpoort 16-A), Gall en Gall (Europaplein 61), bij Verkleij (Touwslagersbaan 8a) en bij Sterrebosch (Kasteellaan 6). Ӄcht Wijchens genieten!