10 jaar Wijchense molen – Feestmaand

Wijchense-molen

10 jaar Wijchense molen – Feestmaand

  • 06 mei 2023 - 20 mei 2023
  • Wijchen overig

Onze Wijchense molenwinkel bestaat maar liefst 10 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom staat de maand mei in het teken van de molen en worden er verschillende activiteiten georganiseerd. De winkel is in 10 jaar gegroeid tot een complete molenwinkel waar je meelsoorten, bakmixen voor brood, cake en taart en verschillende verse streekproducten kunt kopen.

Het programma is als volgt:

  • Op 6 mei wordt er een bakwedstrijd georganiseerd met als jury Jacques van Ewijk (bekend van Heel Holland Bakt) en Erik van Rodijnen (bakkerij BRodijnen). Bak een brood van tarwe volkorenmeel met gist of desem, zout en water, maar zonder kunstmatige toevoegingen. Decoreren mag wel.
  • Nationale molendag 13-14 mei. Het is de 50ste keer dat de Nationale Molendag wordt georganiseerd door De Hollandsche Molen. Onze eigen Wijchense molen is nog volop in productie en organiseert op deze dag een gratis evenement waarbij jullie bijvoorbeeld verrukelijke pannenkoeken kunnen eten of molenkoekjes bakken. Er is tevens een streekmarkt met lokale producten maar ook een prijsvraag en kleurwedstrijd!
  • Op zondag 20 mei is de Hollandse dag. Er zijn volop Hollandsche spelletjes, zoals koekhappen, sjoelen, spijker poepen, zaklopen. Doe jij mee?

Kijk voor meer informatie op de website van de molen en vier mee!