Batenburg Baroque

Batenburg Baroque - de oude Victor - Wijchen=

Batenburg Baroque

  • 26 augustus 2022 - 28 augustus 2022
  • Batenburg, Oude Victor

Batenburg Baroque is een nieuw driedaags zomerfestival voor klassieke muziek. Van opera aria’s tot slaapliedjes, van getokkelde dansjes tot virtuoze vioolsonates. Kom je van ver of woon je om de hoek, ga je wekelijks naar concerten of ben je nooit eerder naar barokgeweest. Batenburg Baroque is er voor iedereen. 
 
Volgens initiatiefnemer Judith Steenbrink is het idyllische oude havenstadje Batenburg het perfecte decor voor kamermuziekconcerten, en leent deze pittoreske locatie zich bij uitstek voor barokmuziek. De violiste en artistiek leider van het gerenommeerde Holland Baroque woont sinds een jaar in Batenburg. Met haar uitgebreide netwerk verbindt zij (inter)nationale musici van wereldklasse aan dit plaatselijke avontuur. Barok is het muzikale startpunt, maar de deur staat wagenwijd open voor andere stijlen en genres. 
 
Judith Steenbrink: “Sinds een tijdje woon ik dus in Batenburg, bekend om zijn kasteelruïne en oude witgepleisterde boerderijen. De maas, het pontje, een rijke historie; er is hier zoveel schoonheid! Ik zie er enorm naar uit dat hier muziek gaat klinken. Het past hier zo goed.”
  
Batenburg Baroque 26-28 aug 2022
Zowel gerenommeerde ensembles en solisten zoals Holland Baroque en Erik Bosgraaf (blokfluit) als aanstormend talent zoals Arturo den Hartog (countertenor) en Lucretia Starke (sopraan) delen hun muziek op de historische locaties van het oude havestadje. Ook Zigane, een studenten zigeunerband en Paul Vermeulen (jazzpiano) zijn van de partij.  
Het volledige programma is te vinden op www.batenburgbaroque.nl, via deze website zijn kaarten direct te bestellen.