Boerenlanddag

Op 17 juli organiseert Boerderij De Eikenhorst de eerste Boerenlanddag aan de Ravensteinseweg in Niftrik - Wijchen=

Boerenlanddag

17-07-2022

Op 17 juli organiseert Boerderij De Eikenhorst de eerste Boerenlanddag aan de Ravensteinseweg in Niftrik.

“Graag willen we elke burger, consument, buitengebied bewoner, dorpeling, stedeling kortom alle geïnteresseerden, het buitenleven laten zien, ruiken, voelen en proeven.

In braderie opstelling, presenteren diverse bedrijven zich onder de oude eikenlaan, grenzend aan het kruidenrijke grasland aldaar. Denk hierbij aan bijenimker Mark, die daar met diverse bijenvolken honing maakt van verschillende bloeiende gewassen. Kaasboerderij De Diervoort brengt de lekkerste kazen mee.

Diverse oude tractoren zijn super netjes gepoetst en staan te shinen. Er is zowel een ouderwetse klompenmaker als ook mandenmaker aanwezig. Bessenboer Theo heeft de lekkerste blauwe bessen voor u geplukt en Boerin Astrid heeft de lekkerste kersen van de Boskant voor u meegenomen. Brouwerij Antonius presenteert diverse bieren en likeuren. En de Vereniging van het Nederlands Cultuur Landschap zal u bijpraten over de aanleg van 4000 meter heggen en hagen langs deze landbouwpercelen. Agrarisch natuurvereniging Collectief Rivierenland wil u graag laten zien, welke effecten het herinrichten van deze percelen heeft en kan hebben op alle flora en fauna. En nog veel meer.

Natuurlijk is boer Edwin er ook met zijn koeien. Hij vertelt u graag hoe hij samen met de hele familie Sengers en alle medewerkers, gaat proberen om nog meer werk te maken van biodiversiteit en kringlooplandbouw.

Naast fluitende vogels en insecten, zal ook het seniorenorkest van De Huttenkamp u de mooiste klanken laten horen! Dit wordt goud van oud.

Oh ja, neem uw kinderen mee! We hebben speciaal voor de kleinsten een tof springkussen opgesteld.
De toegang is gratis en er is voldoende parkeerruimte! Jij komt toch ook!”

  • Datum: zondag 17 juli
  • Tijd: 10:30 – 16.00 uur
  • Locatie: Ravensteinseweg in Niftrik
  • Meer info: www.eikenhorstwijchen.nl of bel naar 06-51081333