Concert Nieuwe klanken Leur

nieuwe-klanken-kerkje-leur-wijchen=

Concert Nieuwe klanken Leur

  • 24 maart 2023
  • €5,- tot en met 12 jaar oud

  • 20:00 - 21:30
  • Kerkje Leur
  • 15,-

Op vrijdag 24 maart kunt u van 20 tot 21:30 luisteren naar een bijzonder concert van het panfluitkwartet Project4 onder de titel Nieuwe Klanken. Dit concert is een initiatief van Nadja Spooren, die in 2011 haar lespraktijk in Wijchen opstartte. Nu woont en werkt ze vanuit Grave en neemt met veel plezier haar drie collega-musici Carina Petersen, Henske Bakker en Marlies de Roos mee naar het sfeervolle kerkje in Leur.

De panfluit inspireert al duizenden jaren. Het is een van de oudste instrumenten ter wereld en zolang het wordt bespeeld, blijft het in ontwikkeling. Reizende musici brachten de panfluit vanuit de Balkan naar West-Europa, waar het ‘verklassiekte’. De afgelopen decennia bewoog de panfluit zich van de straat terug naar de concertzalen. In het kwartet vertegenwoordigen Marlies en Carina de traditionele, folkloristische kant van het instrument: zij hebben hun scholing van Roemeense grootmeesters gehad. Nadja en Henske hebben de klassieke, hedendaagse opleiding gevolg aan het Conservatorium van Amsterdam bij panfluitist des vaderlands Matthijs Koene.

De dames spelen deze avond een klassiek programma onder de titel “Nieuwe Klanken” met invloeden uit verschillende culturen. De composities van de Stefan Stanciu en Sören Sieg zijn daadwerkelijk nieuw. De Finse componist en panfluitist Stanciu schreef zijn werken in 2021. De muziek van Sieg is oorspronkelijk voor blokfluitkwartet en geïnspireerd door zijn lange reizen over het Afrikaanse continent. Het is sfeervolle muziek met hoopvolle en vaak ook swingende klanken. Veel oude muziek wordt zelden tot nooit op panfluit wordt gespeeld, wat het in deze bezetting vernieuwd maakt. Zo hoort u werk van J.S. Bach en Juan Vasquez, Engelse canons en het alom bekende Greensleeves. Laat u meevoeren door de tijd en langs de kleuren van de panfluit!

De deuren van het kerkje gaan open om 19:40. Tickets kosten €15 / €5 tot en met 12 jaar. Reserveren kan via nadja@panfluitpraktijk.nl