Concert Percussion Together

Percussion Together - Zaal Verploegen - Wijchenis

Concert Percussion Together

  • 10 december 2023
  • 14:30
  • Wijchen overig, Zaal Verploegen
  • 5,-

Zondag 10 december komt muziekvereniging Percussion Together naar zaal Verploegen. Ze spelen een uitgebreid repertoire met onder ander popmuziek van nu, rockklassiekers uit de Top 2000 en nummer die speciaal voor malletbands geschreven zijn. Met medewerking van Popkoor Di Capelli uit Wijchen!

Percussion Together
Is een muziekvereniging en die maken ‘malletmuziek’. Ook wel ‘melody percussion’ genoemd, maar ook dat begrip zegt je misschien niet zoveel. Maar de instrumenten die er gebruikt worden ken je ongetwijfeld wél: de xylofoon, vibrafoon, bell, marimba en het buisklokkenspel. En die instrumenten worden bespeeld met stokken die in het Engels ook wel ‘mallets’ genoemd worden.

Daarnaast hebben ze nog het ongestemde slagwerk: snare drums, diepe trommen, tenortrommen, bassdrums, bekkens, een compleet drumstel, conga’s, bongo’s en diverse bijinstrumenten. En het leuke is ze wisselen vaak van instrument. Want het zijn allemaal slaginstrumenten, dus qua techniek hebben ze veel van elkaar weg.

Praktische informatie
Kom genieten van een muziekspektakel in zaal Verploegen, woeziksestraat 100, Wijchen. Zondag 10 december, aanvang 14:30 uur. Toegangsprijs is 5 euro. Reserveren via www.percussiontogether.nl. Wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen naar info@percussiontogether.nl