Exclusieve rondleiding – Van motte tot kasteel

Kasteel Hernen-Fotograaf-Ton Rothengatter voor GLK-Wijchen=

Exclusieve rondleiding – Van motte tot kasteel

  • 21 mei 2023
  • Donateurs en Museumkaarthouders €5,-

  • 12:00 - 14:00
  • Hernen, Kasteel Hernen
  • 14,50

Op zondag 21 mei biedt kasteel Hernen een exclusieve rondleiding aan, vooraf aan reguliere openingstijden. Een gids neemt de bezoekers vanaf 12.00 uur mee door het verre verleden van kasteel Hernen, waarna er afgesloten wordt met koffie en taart. Het thema van de rondleiding is ‘Van motte tot kasteel’.

Tijdens de buitenrondleiding ontdekken bezoekers samen met de gids hoe het kasteel ontwikkeld is van een motteburcht tot een stenen kasteel. De gids start met afbeeldingen van wat er niet meer is. Direct aansluitend gaat er gewandeld worden. Uiteraard deelt de gids tijdens de rondgang om het kasteel nog wat andere bijzonderheden. De exclusieve rondleiding is uitsluitend buiten om het kasteel en wordt afgesloten onder het genot van koffie/thee en taart.

De themarondleidingen voor openingstijd zijn geschikt voor volwassenen. De volgende thema’s staan verder op het programma: ‘Rondleiding XL’  en ‘Gezondheid op het kasteel’, ‘Seizoenen op het kasteel’ en ‘Gezondheid’.

Data:

– Van Motte naar kasteel: zondag 21 mei en zondag 25 juni 2023

– Rondleiding XL: zondag 4 juni en zondag 9 juli 2023

– Seizoenen op het kasteel: zondag 17 september 2023

Gezondheid op het kasteel: zondag 10 oktober 2023

Extra informatie

Locatiekasteel Hernen, Dorpsstraat 40 – Hernen

Entree: Volwassenen €14,50, Donateurs en Museumkaarthouders €5,-, inclusief koffie en taart. Reserveren: is noodzakelijk via www.glk.nl/hernen.