Expositie Inge Winter Batenburg

inge-winter-expositie-batenburg

Expositie Inge Winter Batenburg

  • 11 juni 2023 - 25 juni 2023
  • Op zondagen

  • 13:00 - 17:00
  • Batenburg
  • Gratis

In de oude Victor, Oude of St-Victorkerk, in Batenburg kun je van 11 tm 25 juni op zondagen fotografie, mixed media, poëzie van Inge Winter bekijken.

Leven en kunst zijn voor Inge Winter met elkaar verweven. Sinds haar kindertijd kijkt zij op een beschouwende manier naar de wereld om haar heen. Het onderzoeken, ontrafelen en vastleggen in woord en beeld geeft haar houvast. Mixed media, fotografie en poëzie zijn haar creatieve middelen en vaak gaan ze naadloos in elkaar over.

De natuur in haar directe omgeving is voor Inge Winter een bron van inspiratie. Haar fascineert de kracht, maar ook de kwetsbaarheid van de natuur. Over hoe leven en dood met elkaar verbonden zijn.

Al wandelend door het landschap mengen beelden zich met herinneringen, associaties en dromen. Zo ontstaat een nieuw landschap: een persoonlijk landschap, opgebouwd uit meerdere lagen.

Het fotowerk van Inge Winter is poëtisch en schilderachtig. Zij combineert verschillende beelden die door de bewerking loskomen van de realiteit. Haar mixed-media werk ontstaat onderzoekend, waarbij zij zich laat leiden door de mogelijkheden van verschillende (natuurlijke) materialen. Het meest recente mixed-media werk toont oude en nieuwe patronen.

In deze periode van haar leven, na het verlies van een dierbare, onderzoekt Inge Winter verhoudingen en verbindingen binnen haar familie: waar liggen haar wortels, haar roots, hoe ziet haar stamboom eruit? Haar nieuwe werken en het poëzie-/fotoboek Kiem gaan ook over afscheid nemen, over loslaten en het toelaten van een nieuwe fase.

Tijd en plaats
Oude of St-Victorkerk, Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg 11 t/m 25 juni, zondagen van 13 tot 17 uur.
Meer informatie: www.indeoudevictor.nl