Expositie Jan Radersma ‘Grondvest’

grondvest-kunsthuis-wijchen=

Expositie Jan Radersma ‘Grondvest’

  • 04 maart 2023 - 26 maart 2023
  • Geopend op za. & zo.

  • 12:00 - 17:00
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • gratis

Van 4 t/m 26 maart 2023 kun je de expositie ‘Grondvest’ zien van Jan Radersma in het Kunsthuis Wijchen.

Het werk van Jan Radersma is vaak een kruisbestuiving tussen het Hollandse en Indische landschap en refereert o.a. aan Nederlandse akkers en de Indonesische sawa’s. Balancerend tussen abstractie en figuratie, in een ragfijn overgangsgebied, ontstaat werk waarin landschap en abstracte vorm volwaardig naast elkaar staan. Vaak sobere composities, waarin rechte maar ook rafelige, gevoelige lijnen domineren. In de landschappen verschuift het licht van dag naar nacht.

In de geschilderde stemmingen kunnen beschouwers hun eigen herinneringen beleven en, net als de schilder, hun eigen ruimte zoeken tussen de dwarse lijnen en onvermoede paden. Jan Radersma werkt in mixed media waarbij hij o.a. pigmenten, citrus terpentijn en gebleekte lijnolie gebruikt. De kennis die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd op het gebied van technieken, pigmenten, bindmiddelen, dragers, en beeldende uitdrukkingsmogelijkheden is enorm.

Te zien in het Kunsthuis, Kasteellaan 13, Wijchen (naast Kasteel Wijchen). Van 4 t/m 26 maart op zaterdag en zondag van 12- 17 uur. Toegang gratis.