Expositie: Linde Leijh

In de Oude Victor in Batenburg is van 2 t/m 23 juli een expositie van Linde Leijh te bewonderen - Wijchen=

Expositie: Linde Leijh

  • 02 juli 2023 - 23 juli 2023
  • Alleen op zondagen

  • 13:00 - 17:00
  • Batenburg, Oude Victor
  • Gratis

In de Oude Victor in Batenburg is van 2 t/m 23 juli een expositie van Linde Leijh te bewonderen. Linde kiest voor haar werk de natuur als onderwerp en middel om de schoonheid van de essentie vast te leggen.

ZEEUWS LAND EN LUCHT

In de serie ‘Zeeland’ verdiept zij zich in het  Zeeuwse landschap met zijn duidelijke verdeling tussen grond en lucht. Lage horizonnen van zware klei en hoge luchten waarin je blik kan dwalen. De kunstenaar laat de kijker vrij.

ONDOORGRONDELIJKE PLAATSEN

Ook te zien is werk uit de serie ‘De geheime tuin’. In deze serie onderzoekt Linde Leijh haar verwondering voor de ondoorgrondelijke landschappen zoals overwoekerde plekken, donkere, verborgen plaatsen, weerspiegelingen in plassen water, en ook onderwaterwerelden.

Het werk van Linde Leijh is geruisloos werk. Het geeft je de mogelijkheid om weg te dromen, te mijmeren, om je te bezinnen, naar binnen te keren. Mogelijk zie je dan de weerspiegeling van je eigen gemoed.

Linde Leijh (1982) studeerde in 2006 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag als autonoom beeldend kunstenaar, afdeling schilderen. Ze woont en werkt in Zutphen.