Expositie – Maak je eigen meesterwerk

Maak je eigen kunstwerk Kunstkring wijchen - Wijchen=

Expositie – Maak je eigen meesterwerk

  • 15 december 2023 - 17 december 2023
  • Kunsthuis, Wijchen centrum
  • Gratis

‘Laat je inspireren door een bekende kunstenaar en maak een eigen meesterwerk.’ Deze oproep van KunstKring Wijchen is enthousiast ontvangen. Iedereen die op een of andere wijze bezig is met beeldend werk kon meedoen. Er zijn inmiddels meer dan dertig inzendingen binnengekomen. Deelnemers waren vrij in hun keuze voor een materiaal of een techniek. Hun schilderijen, foto’s, tekeningen, textielwerk en keramiek zijn twee dagen te bewonderen in het Kunsthuis.

– Een Klimt van textiel.
– De Schreeuw van Munch, maar dan in drie dimensies.
– Een foto van het Meisje met de Parel, verpakt in geometrische vormen.
Het was de uitdaging een eigen versie te maken van een bekend kunstwerk: geen kopie, maar een eigen interpretatie met een verwijzing naar de inspiratiebron. In sommige werken is de aanleiding direct zichtbaar: een oor in een veld van zonnebloemen is een aanwijzing die niemand kan missen. Bij andere werken moet je wat langer kijken.

De expositie laat een variatie aan keuzes voor een bekende kunstenaar en een afwisseling van werken zien. Bezoekers aan de expositie kunnen stemmen op werken van hun voorkeur voor de publieksprijs.

Praktische informatie
Kunsthuis, Kasteellaan 13 Wijchen (naast Kasteel Wijchen), vrijdag 15 december van 20:00 – 21:00 uur, zaterdag 16 en zondag 17 december 12:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis.